Noaptea în care Petrolul a zburat din nou ca vulturii deasupra Bucureştiului şi, apoi, al Ploieştiului

Redactia -

Noaptea în care Petrolul a zburat din nou ca vulturii deasupra Bucureştiului şi, apoi, al Ploieştiului

Coregrafie_galerieZiua Z a Petrolului şi a tuturor fanilor săi din lume a fost sâmbătă, 1 iunie 2013. O zi urmată de o noapte mai friumoasă decât cel mai frumos vis de suporter al culorile galbene şi albastre. Un vis care a prins contur graţie formidabililor suporteri de pe „Arena Naţională”, din Bucureşti (foto; www.prosport.ro), care au purtat echipa şi staff-ul tehnic al său spre câştigarea celei de-a treia Cupe a României, din istoria clubului găzarilor. Petrolul a învins-o pe CFR Cluj, cu scorul de 1-0 (1-0), şi a egalat-o astfel nu numai la prezenţele într-o finală a competiţiei KO, ci şi la numărul de trofee câştigate. În prezent, între Petrolul şi CFR există semnul egal, atât la titluri naţionale, cât şi la Cupe – fiecare câte trei din amândouă. Meciul a fost dominat de către ardeleni, ploieştenii cedându-le posesia imediat după deschiderea scorului, încă din minutul 8, reuşita „marca Jeremy Bokila” (bucurându-se după golul său, împreună cu Sony Mustivar; www.gsp.ro) dând startul unui joc de-a şoarecele cu pisica, impus de antrenorul din tribună, suspendatul Cosmin Contra, şi transpus, din spaţiul tehnic, de team-managerul Cristi Vlad şi de toţi jucătorii de pe teren. În finală, „lupii” au avut parte de un arbitraj foarte bun, care a făcut imposibilă reeditarea situaţiei din 1995, atunci când Rapidul a egalat, în ultimul minut, dintr-un ofsaid mare, prin Iulian Chiriţă. Acum, în cea din urmă secvenţă a meciului din ediţia 2012-2013 a finalei Cupei României-Timişoreana, când Ricardo Cadu marcase tot din aceeaşi poziţie, asistentul constănţean Aurel Opiţa a fost prompt şi a ridicat fanionul, centralul Pavel Balaj anulându-i golul neregulamentar căpitanului CFR-ului. Până atunci, chiar dacă a avut o posesie inferioară adversarilor, petroliştii au avut mai Jeremy_Bokila_si_Sony_Mustivar_dupa_golul_care_a_adus_Cupa_Romaniei_gsp.ro_micamulte şi mai clare oportunităţi de a mai înscrie, dar fie forma lui Mario Felgueiras, fie pripeala i-a împiedicat pe „galben-albaştri” să decidă partida mai devreme. Nu este mai puţin adevărat că Vasili Hamutovski, aflat la ultimul său meci între buturile Petrolului, fiind la final de contract, a salvat miraculos, în prima repriză, într-o situaţie de „unu la unu” cu Diogo Valente. Hamutovski a ţinut astfel poarta închisă şi a contribuit din plin la câştigarea Cupei României (foto; www.gsp.ro).

GalbenGăzarii au beneficiat în finală de suportul moral al  peste 25.000 de suporteri frenetici, neobosiţi, ca şi de o galerie care a umplut până la refuz peluza sa, dispusă pe trei inele. Aproape tot stadionul a fost îmbrăcat în galben, iar imensa coregrafie 3D (foto; www.prosport.ro) a avut câştig de cauză, atletul îmbrăcat în culorile Petrolului ţinituindu-l în blocstart, şi la final, pe cel în vişiniui! Fabuloşii suporteri ai Petrolului au impresionat pe tot timpul meciului, însuşi antrenorul învinşilor, Eugen Trică, recunoscând că au dat tonul confruntării. Foarte inspirată, altfel, alegerea ca Mircea Dridea, fosta glorie a Petrolului de aur, să ridice trofeul împreună cu jucătorul desaemnat căpitan la finală, Sony Mustivar. Un român şi un francez au arătat ţării întregi ce înseamnă să vrei, să te lupţi şi să câştigi!

AutocarLa întoarcerea acasă, DN1 a fost umplut de autoturismele, microbuzele şi autobuzele care-i readuceau acasă pe fani, grăbiţi să-şi revadă favoriţii în oraş, refăcând traseul de acum 18 ani, de la Gara de Sud spre centru. De data aceasta, într-un autocar supraetajat deschis, în care au urcat jucătorii şi oficialii clubului, ba chiar, la un moment dat, şi câţiva fani. Bulevardul s-a umplut de lume, celor reveniţi de la „Arena Naţională” adăugându-li-se cei rămaşi la Ploieşti în faţa micilor ecrane. A fost o minunată sărbătoare „galben-albastră”, cu torţe, petarde, fumigene şi articificii, cu învingătorii arătându-le suporterilor trofeul (foto; www.max-media.ro). Urmează de-acum alte culmi de de escaladat şi de atins, totul depinzând foarte mult de modul în care va fi gestionat momentul favorabil de după acest sezon, încheiat pe locul 3 al ierarhiei Ligii I şi cu trofeul Cupa României în vitrina Petrolului. Deja, „lupii” atrag atenţia, nu mai sunt doar o simplă surpirză, ci alcătuiesc o echipă care impune deja respect. Mult respect! FELICITĂRI, TUTUROR CELOR CARE AU CONTRIBUIT LA AMBELE MARI PERFORMANŢE ŞI SUCCES ÎN VIITORUL AN COMPETIŢIONAL!