Nocturna de pe „Dan Păltinișanu” + „lupii galbeni” câștigă la „masa verde” meciul cu SSU Poli! A doua stingere a instalației de iluminare de pe stâlpii de la stadion conduce la scorul de 3-0 pentru lider, stabilit prin regulament!

Dragos Trestioreanu -

Nocturna de pe „Dan Păltinișanu” + „lupii galbeni” câștigă la „masa verde” meciul cu SSU Poli! A doua stingere a instalației de iluminare de pe stâlpii de la stadion conduce la scorul de 3-0 pentru lider, stabilit prin regulament!

Neașteptat restart în sezonul regular al ediției 2021-2022 a campionatului Ligii 2 de fotbal pentru FC Petrolul! După 37 de minute de joc efectiv – întrerupte vreme de alte 10 minute, după minutul 8 – și reluate o dată cu reaprinderea pentru prima oară a nocturnei de pe arena Dan Păltinișanu, din Timișoara, „lupii” câștigă jocul cu SSU Poli! Asta… „braț la braț” cu instalația respectivă de pe marele stadion din urbea de la malurile Begăi! Evident, pentru că, potrivit regulamentului în vigoare, o a doua stingere a nocturnei a condus spre pierderea meciului cu 0-3 de către gazde!

A fost, s-ar putea spune, noroc destul pentru FC Petrolul, al cărei prim „11” – pe care l-am oferit înainte de acest duel – nu a reușit, în mai bine de o jumătate de ceas, să tragă la poartă numai o singură dată, iar pe poartă – deloc! Aproape un déjà vu după confruntarea de la Mediaș, din toamna trecută, cu FC Hermannstadt Sibiu. Poli a început mai bine, însă fără a-și fi creat vreo ocazie de „doamne ajută”, cea a lui Ursu nefiind de luat în seamă. Ca și aceea a lui Diarra, poate, malianul șutând din aer – aflat în lateral dreapta – mult pe lângă buturi. Apoi, a venit prima stingere a nocturnei, după nici 10 minute de joc, urmate însă de… 10 de stat la vestiare, echipe și arbitri, până la reaprinderea reflectoarelor.

„Pauză” în care, printre alte comentarii, a fost de reținut faptul că, la antrenamentul de miercuri seară al lui Poli, la ora meciului de-a doua zi, nocturna s-a stins și nu a mai putut fi deloc reaprinsă! Deci, semnalul de alarmă fusese dat, dar cine să țină seama de el?!? Caz în care, urma să se vadă joi seară, trupa locală – încurajată de aproape 2.000 de fani – avea să înceapă cu stângul anul 2022, din punct de vedere oficial. Surprinde însă lipsa sau nefuncționarea unui generator de curent, obligatoriu la arenele cu instalație de nocturnă. În fine, e treaba lor…

La „reluare”, Petrolul a pus stăpânire pe joc, a pasat mai mult, a presat, și-a înghesuit adversarii în propria jumătate de teren, dar golul era să pice în poarta sa! Dar șutul din careul mare al lui Oanea a fost respins senzațional de către Avram, ajutat apoi de un coechipier, care a îndepărtat pericolul, creând… pericol la poarta lui Poli. Iar asta în urma unui contraatac, bine dus de Tucaliuc și Dragoș Gheorghe, dar irosit de Bratu, care nu a știut să se poziționeze cum ar fi trebuit, „la lung”, pentru o finalizare certă. Motiv pentru care deveirea lui s-a dus paralel cu linia porții lui Păduraru, balonul lovindu-l pe Pamfile! Astfel că singura reușită de la acea fază a fost… cartonașul galben scos de Tucaliuc în fața căpitanului Mera! Totul s-a petrecut în intervalul minutelor 24-25.

Vreme de 11 minute, apoi, nu s-a mai întâmplat nimic notabil la cele două porți, ieșind în evidență numai dominarea tot mai accentuată și tot mai periculoasă a lui Țicu și compania. Însă, pe acest fond, din prea mult zel, Diarra a luat și el un cartonaș galben, care îl va… urca în tribună la meciul următor de acasă, cu FC Buzău. Acolo unde a stat, astăzi, și Meijers, tot pentru patru avertismente, însă primite anul trecut! După 60 de secunde, „lupii” – care își pierduseră golgheterul pentru derbiul zonal cu Buzăul – aveau să câștige partida cu… 3-0, ca urmare a „prietenoasei” nocturne, ce s-a stins pentru a doua oară! Atunci, definitiv în favoarea găzarilor!

Așa cum se vede în facsimilul de la titlu, numai o singură dată se așteaptă o reaprindere, și-atunci vreme de un ceas, dar dacă se întâmplă și a doua oară, atunci gazdele pierd meciul la „masa verde”. Ceea ce se va și întâmpla cu Poli, după ce Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF va decide oficial rezultatul de 3-0 în favoarea oaspeților petroliști. Noroc mare, repet, dar și semne că trebuie parcă mai mult pe teren în următoarele două meciuri, cu FC Buzău și de la Unirea Constanța. Ca să nu mai vorbim de play-off! Până una-alta, Petrolul menține ecartul de șapte puncte față de FC Hermannstadt, secondanta sa din ierarhie, iar cele față de Universitatea Cluj și, respectiv, Concordia Chiajna vor fi stabilit după meciul direct al acestora, de luni, 28 februarie, de la Cluj. Tot în… nocturnă!

Altfel, remarcabilă și de apreciat, totodată, inițiativa celor peste 50 de suporteri super devotați ai FC Petrolul care au făcut deplasarea tocmai la Timișoara! Acolo unde s-au „duelat”, verbal și în materiale pirotehnice, cu mult mai numeroasa galerie a „băieților în ghete”. Atât cât s-a jucat, dar mai ales în momentele de beznă, în care arena a fost… roșie, de la torțe, iar fumul a stat desupra stadionului și a coborât până la nivelul gazonului, precum o ceață… artificială. Păcat că nu s-a jucat tot meciul! Impresionant și finalul, cu fotbaliștii Petrolului sărbătorind, în beznă, cu suporterii noul succes, de data aceasta de la „masa verde”! Dar, ce mai contează, nu-i așa?

Foto: www.gsp.ro și www.liga2.prosport.ro