„Noi am vrut! Voi ați vrut?” – acesta a fost gândul fanilor, dar și întrebarea de pus Petrolului… in-integrum! Nsiah, omul unui meci-dezastru pentru „lupi”

Dragos Trestioreanu -

„Noi am vrut! Voi ați vrut?” – acesta a fost gândul fanilor, dar și întrebarea de pus Petrolului… in-integrum! Nsiah, omul unui meci-dezastru pentru „lupi”

Să bați în Marțea Mare la Mioveni, pe CS, cu 2-1, după ce te-a condus la pauză cu 1-0, să ai bafta chioară să câștige Ripensia, în minutul 90+8, la Cluj, în dauna Universității, și să poți veni astfel la numai un singur punct de locul de baraj ocupat de „șepcile roșii”, dar să pierzi lamentabil, pe teren propriu, în Sâmbăta Mare, împotriva unei echipe de sub „linia roșie”, Daco-Getica, în fața a câteva mii de suporteri plecați de acasă, de la pregătirile pentru Sărbătorile Pascale, și să te numești Petrolul, asta înseamnă că nu meriți deloc să porți acest nume, PETROLUL, pe echipamentul galben-albastru! Să faci un 1-3, pe „Ilie Oană”, când ai nevoie numai de-un simplu 1-0, de exemplu, pentru a spera din nou, de data aceasta și cu argumente, la promovare, asta nu înseamnă a fi o tragedie, ci chiar o mizerie! Cineva îmi spunea că nu astăzi s-a pierdut promovarea. Așa este, dar pentru a spune când, cum și de ce voi avea timp destul la vară. Firește, pentru că vacanța la… Liga 2 este mai lungă decât la Liga 1!

Nu mai are niciun rost să descriu fazele din care s-a marcat, fiind convins că a văzut toată suflarea fotbalistică interesată de Petrolul, de Daco Getica, de campionatul eșalonului secund, de promovare și de retrogradare ce-a fost la Ploiești. Mai afirm doar atât: dacă francezul de culoare Nsiah, amicul acelui Lawson testat, în toamnă, de Petrolul și refuzat în favoarea lui Lumu, a ajuns să facă tot ce vrea cu defensiva de „sticlă fragilă” a găzarilor, transformând un penalti și bifând două assist-uri de minune, ci siguranță că poate fi numit „omul meciului”! Când, dintr-o echipă de 11+3 rezerve, doar Arnăutu joacă așa cum trebuie, înscriind iar în poarta Daco-Geticii, după ce, în tur, adusese victoria pe arena din Colentina, se puteau bate și un milion de cornere în careul lui Gavrilaș și ar fi fost tot DEGEABA!

Cristi Vlad și-a anunțat demisia, după meci, pe www.fcpetrolul.ro, una așteptată mai ales de… ultrașii de la Peluza 1, dar nu numai totuși, vina lui – au acuzat fanii – fiind că a adus foarte mulți jucători în cele două campanii de transferuri din acest an competițional, că a pus patru antrenori și a ratat promovarea! Una la care avea totuși voie – s-a aflat mai târzior! – din două încercări! Cum un președinte își asumă responsabilitatea eșecurilor, uitându-se de satisfacțiile oferite de două promovări succesive din mandat, așa a făcut acum și Cristi Vlad, astfel a procedat și el. Pentru unii, prea târziu! Nu știu dacă era acum cazul, nu știu dacă va fi suficient să și-o fi dat numai el, știu că aștept cu maxima curiozitate să văd viitoarea structură de conducere, dar, dacă va fi tot cea veche, atunci ar fi nedrept pentru… Cristi Vlad! E clar, în acest sezon nu se mai poate face nimic, iar dacă se va merge masiv pe juniorii A din club – care oricum sunt cu doi ani mai mici decât adversarii lor din campionatul de profil – după cum ar vrea unul sau altul, s-ar putea interpreta, de către FRF, drept o desconsiderare a competiției, cu urmările nefaste posibile pentru sezonul viitor! Nu mai scriu acum formațiile, deoarece se apropie Învierea, fiindcă trebuie să fiu iertător și să nu supăr pe cineva! Altfel, ar fi trebuit să las mulți… corigenți și nu am certitudinea vinei exclusiv a jucătorilor și a antrenorului lui. Mai degrabă, ar fi una… in-integrum! Atât am avut de spus. Pardon, de scris! Sărbători mai fericite vă doresc!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Gheorghe FLUȘTER)