Noi cabinete de vaccinare în Ploiești și alte orașe din Prahova

Daniel Dimache -

Noi cabinete de vaccinare în Ploiești și alte orașe din Prahova

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până la data de 26 februarie 2021, în județul Prahova au ajuns 66653 doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care 51633 doze Pfizer/BioNTech, 4220 produse de compania Moderna și 10800 de doze AstraZeneca.
Dintre acestea, au fost inoculate 57667 doze (la ora raportării – 13:00). Stocul disponibil, în acest moment, este de 8917 doze vaccin (1851 – Pfizer/BioNTech, 10 – Moderna, 7056 – AstraZeneca).
În ultimele 24 de ore, a mai fost „pierdută“ o doză la centrul de vaccinare din Urlați. Numărul total al dozelor irosite, de la începutul imunizării și până în prezent, a ajuns la 69.
Nu au fost raportate noi reacții adverse.
Numărul total al persoanelor din județul Prahova care au primit și a doua doză, până în prezent, este de 23219.

Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaționale, la nivel național, pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. Patru dintre acestea vor fi în Prahova. Două fluxuri vor fi în municipiul Ploiești, iar câte unul în orașele Băicoi și Sinaia:
– Sinaia 1 flux Școala Gimnazială George Enescu 2 Sinaia, Bd. Carol I nr. 36
– Ploiești 2 fluxuri fostul Liceu Ludovic Mrazek Corp II, Ploiești, str. Mihai Bravu, nr. 248
– Băicoi 1 flux Sala de Sport Tineretului Băicoi, str. Republicii nr. 10

Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.
Programarea se va putea realiza începând de sâmbătă, 27 februarie a.c., și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.
Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).
De asemenea, toate informațiile despre campania de imunizare împotriva COVID-19 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/.

(Fotografie cu caracter ilustrativ)