Noi cazuri de coronavirus la Terapie Intensivă, în spitalele din Prahova – 28 mai

Daniel Dimache -

Noi cazuri de coronavirus la Terapie Intensivă, în spitalele din Prahova – 28 mai

La nivelul județului Prahova, în data de 28 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1892 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, a ieșit o persoană și au intrat alte 189. În carantină instituționalizată se află 41 de persoane.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova, 108 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, șase au decedat, 67 au fost declarate vindecate și externate. În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se aflăinternați trei pacienți, confirmați cu COVID-19. Dintre aceștia, unul este internat la Spitalul Municipal Câmpina, iar doi la Spitalul Județean de Urgență Ploiești (SJUP). Unul dintre cei doi pacienți de la secția ATI a SJUP a fost transferat, miercuri, 27 mai, de la o unitate medicală din Buzău.  Toți trei sunt în stare gravă, fiind ventilați mecanic.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și înaltemisiuniimpuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, câtșio serie de agenți economici.

Astfel, pe parcursul zilei de 27mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost effectuate controale la o societate comecială, au fost legitimate aproape 250 de personae și oprite în traffic peste 400 de autoturisme. De asemenea, au fost verificate aproape 1100de personae dintre cele aflate în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 131 de sancțiuni, în valoare de 62.000 lei. Șapte dintre ele au fost date pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 (republicată) pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și  lliniștii publice, iar 124 pentru fapte ilicite săvârșite în context.

Oamenii legii au deschis și un dosar de cercetare penală, în baza art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor, pentru o persoană care nu a respectat măsura carantinei/izolării la domiciliu.

 

Cu ocazia Sărbătorii Înălțării Domnului și Zilei Eroilor, prefectul Cristian Ionescu le-a transmis prahovenilor câteva gânduri bune și considerația sa pentru modul în care au respectat rigorile de pe durata stării de urgență și pe cele din prima parte a perioadei de alertă:

„Ne bucurăm astăzi de o zi frumoasă, binecuvântată, în care putem spune că viața începe să intre pe făgașul normal. Chiar dacă urmează o vară «atipică», faptul că, totuși, ne vom putea bucura de vacanță și concedii vi se datorează. Vă mulțumesc pentru responsabilitatea și seriozitatea cu care ați tratat toate măsurile din lunile precedente. Însă, chiar dacă pare că ne-a abandonat, pericolul n-a trecut, motiv pentru care este bine să ținem, în continuare, garda ridicată.

Sfânta zi a Înălțării să ne aducă tuturor gândurile bune și încrederea că totul va fi bine!

Hristos s-a Înălțat!“

 

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

28 MAI 2020

(Fotografie cu caracter ilustrativ)