Noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în judeţul Prahova – 23 mai

Daniel Dimache -

Noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în judeţul Prahova – 23 mai

La nivelul județului Prahova, îndata de 23 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP)1198 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 19 persoane și au intrat alte 229. În carantină instituționalizată se află 134  persoane.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate cu noul coronavirus  96 de persoane. Dintre acestea, șase au decedat, 67 au fost declarate vindecate șiexternate. În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se află un singur pacient cu COVID-19, internat la Spitalul Municipal Câmpina. Acesta este ventilat mecanic.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate două noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, în judeţul Prahova.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI)au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizatatât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Astfel, pe parcursul zilei de 22 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost controlate opt societăți comerciale, au fost legitimate peste 900 de persoane și oprite în trafic aproape 700 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări și la peste 600 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 155 de sancțiuni, în valoare de aproape 91.000 lei.  Șase dintre ele au fost date pentru încălcarea măsurilor de circulație, impuse pe durata stării de alertă, două au fost pe latură economică, șase au fost aplicate în baza Legii 61, iar 144 au fost date pentru fapte ilicite săvârșite în context.

 

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

23 MAI 2020

(Fotografie cu caracter ilustrativ)