Noi dotări de ultimă generaţie pentru ISU Prahova

Redactia -

Noi dotări de ultimă generaţie pentru ISU Prahova

Astăzi, 05 iulie 2023, 25 de Posturi Medicale Avansate – Tip 1, din total celor 42 care vor fi achiziționate prin Proiectul VIZIUNE 2020, completează parcul auto al inspectoratului general. Unul dintre ele intră în dotarea ISU Prahova.

Postul Medical Avansat tip I – PMA I este o structură mobilă ce permite triajul victimelor în cazul accidentelor cu victime multiple, dar și primele măsuri salvatoare de viață.

Fiecare Post Medical Avansat dispune de un cort de tratament și unul de triaj adecvate pentru a trata simultan un număr maxim de 10 victime. Echipamentele sunt transportate într-o rulotă (remorcă cu suprastructură) tractată de autospecialele destinate pentru astfel de misiuni.

Printre aceste echipamente se regăsesc sistemele de încălzire și răcire a corturilor, precum și sisteme de iluminat exterior și interior. Toate echipamentele electrice se pot alimenta de la un generator de curent din completul Postului Medical Avansat Tip I, iar pentru manipularea echipamentelor grele este prevăzut un sistem hidraulic.

Postul medical avansat mai include și medicamentele, materialele sanitare și echipamentele necesare îngrijirii a 15 – 20 de pacienți, dintre care cel puțin 5 aflați în stare critică (spre exemplu: aspirator de secreții, monitor pentru pacient, ventilator automat, butelie de oxigen, reductoare de presiune, distribuitoare de oxigen, rucsac medical cu echipamentele specifice, precum și diferite materiale sanitare depozitate în cutiile din interiorul suprastructurii etc.)