Noi exproprieri în Prahova, pentru autostrada Ploieşti-Buzău. Lista suprafeţelor afectate

Redactia -

Noi exproprieri în Prahova, pentru autostrada Ploieşti-Buzău. Lista suprafeţelor afectate

În şedinţa de Guvern de joi, 10 august, a fost aprobată şi Hotărârea Guvernului pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 750/2022 privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, situate pe amplasamentul suplimentar, pentru asigurarea terenurilor necesare gropilor de împrumut şi pentru relocarea utilităţilor, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum şi a listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Autostrada Ploieşti-Buzău”, aflate pe raza localităţilor Dumbrava, Drăgăneşti, Tomşani, Colceag şi Baba Ana din judeţul Prahova.

 

Care este scopul hotărârii

 

Pentru continuarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Autostrada Ploieşti-Buzău”, a fost emis Avizul C.T.E. nr. 5441/25.05.2023 prin care s-a aprobat Proiectul Tehnic – completare locații gropi de împrumut, ca urmare a faptului că materialul de umplutură devine insuficient din punct de vedere cantitativ, s-a stabilit corectarea suprafețelor deja expropriate.

În vederea continuării lucrărilor la obiectivul de investiție mai sus menționat, este necesară ocuparea unei suprafețe suplimentare de teren cu sau fără investiţii, respectiv suprafața totală de 617.954 mp, aferentă unui număr de 3 imobile, aflate pe raza unităților administrativ teritoriale Dumbrava și Albesti – Paleologu din județul Prahova, pentru care este necesară declanșarea procedurii de expropriere.

De asemenea, pentru asigurarea terenurilor necesare gropilor de împrumut aferente lucrării de utilitate publică de interes național
„Autostrada Ploiești – Buzău”, aflate pe raza localității Albești – Paleologu din județul Prahova, este necesară ocuparea unei suprafețe de 1466 mp aparținând proprietății publice a unității administrativ – teritoriale Albești – Paleologu.

Lista terenurilor afectate poate fi consultată aici şi aici.