Noi informaţii despre ursul care a pus pe jar Ploieştiul. Şedinţă de urgenţă la primărie

Redactia -

Noi informaţii despre ursul care a pus pe jar Ploieştiul. Şedinţă de urgenţă la primărie
„Viceprimarul municipiului Ploiești, domnul Daniel Nicodim, a convocat o nouă întâlnire a echipei de intervenție în vederea luării măsurilor de siguranță care se impun pentru capturarea și relocarea într-un fond cinegetic a exemplarului de urs brun, ce a fost semnalat în zona de nord a municipiului nostru, în ultimele zile.
 
La discuțiile din această după-amiază, care s-au desfășurat la sediul municipalității, au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor – filiala Prahova, Gărzii Forestiere Ploiești, Poliției Locale Ploiești.
 
De asemenea, la întâlnirea de lucru au participat și subprefectul județului Prahova, domnul Marius Soare, precum și viceprimarul comunei Blejoi, doamna Ion Cătălina Alexandra.
 
Reamintim că ursul este căutat, în prezent, de către personalul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor – filiala Prahova, precum și de medici veterinari specializați în prinderea animalelor mari”, informează Primăria Ploieşti.
 
Exemplarul de urs brun a fost văzut într-un areal de aproximativ 500 ha, ce aparține atât teritoriului administrativ al municipiului nostru, cât și al comunei Blejoi, delimitat de strada Găgeni, strada Văleni, Șoseaua de Centură DN1B și drumul de acces pe lângă Rafinăria Vega. Zona respectivă include și terenuri agricole, unde sunt ferme de animale, precum și căi de acces neasfaltate, utilizate de către unii cetățeni care circulă între municipiul Ploiești și comuna Blejoi.
 
În acest context, populația este avertizată, ca până la capturarea ursului, să nu mai folosească drumurile de acces existente pe aceste terenuri agricole, unde, la ora actuală, se desfășoară activități de capturare a ursului.
 
În zona în care a fost semnalată prezența ursului vor fi organizate patrule ale Poliției și Jandarmeriei, iar în anumite puncte fixe din acest areal, sunt prezente echipaje ale forțelor de ordine locale, care nu vor mai permite cetățenilor să traverseze perimetrele considerate nesigure.
Rugăm cetățenii să țină cont de avertizările și recomandările transmise de către autorități! Singurul demers indicat în situația în care se sesizează un pericol este acela de a apela numărul de urgență 112.