Noi percheziţii la suspecţii de braconaj şi furt de produse petroliere

Redactia -

Noi percheziţii la suspecţii de braconaj şi furt de produse petroliere

Polițiștii prahoveni efectuează la această oră 7 percheziții la locuințele membrilor unei grupări infracționale, specializată în furturi de produse petroliere și braconaj cinegetic. 7 persoane vor fi conduse la sediul I.P.J. Prahova, pentru audieri.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigarea Fraudelor și Secțiilor de Poliție Rurală Blejoi și Cocorăștii Colț din cadrul I.P.J. Prahova efectuează 7 percheziții domiciliare, în Ploiești și comună Bărcănești.

Sunt vizate locuințele unor persoane bănuite că ar avea legături cu membrii unei grupări infracționale specializată furturi de produse petroliere din conductele magistrale și braconaj cinegetic, care acționa în județul Prahova și în județele limitrofe.

Acțiunea are loc în continuarea cercetărilor într-un dosar penal, în care au mai fost efectuate 15 percheziții, la data de 30 iulie a.c. și 10 percheziții, la data de 6 august a.c.

Din cercetări, a rezultat faptul că trei dintre persoanele bănuite ar fi comis și un furt dintr-o societate comercială din județul Prahova.

Polițiștii urmăresc descoperirea de bunuri susceptibile a proveni din săvârșirea acestor infracțiuni și de obiecte folosite la comiterea faptelor. Prejudiciul creat prin activitatea infracțională, estimat până în prezent, este de 110.000 de lei.

La percheziții participă și jandarmi. Activitățile se desfășoară cu suportul de specialitate al DIPI.

* * *

Reamintim faptul că, la data de 30 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, S.A.E.S.P., Serviciului Criminalistic, Poliției Orașului Urlați, Secțiilor de Poliție Rurală nr. 3 Blejoi, nr. 7 Cocorăștii Colț, nr. 10 Valea Călugărească, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul I.J.P. Prahova, au efectuat 15 percheziții domiciliare (13 în comunele Bărcănești, Brazi și Sângeru, județul Prahova și două în județul Ilfov).

În urma celor 15 percheziții, s-au ridicat 3.000 de litri de produse petroliere, instrumente de braconat, produse din carne și s-a dispus sechestru asigurător asupra a două autoutilitare.

La data 6 august polițiștii Serviciului de Ordine Publică și Secțiilor de Poliție Rurală, din cadrul I.P.J. Prahova au efectuat alte 10 percheziții domiciliare, în comunele Brazi, Bărcănești și Tinosu, județul Prahova și în județul Ialomița.

Din imobilele perchiziționate au fost ridicate 14 telefoane mobile, 3 aparate tip flex, o autofiletantă, o rindea electrică, un binoclu, precum și instrumente de braconat.