Noi puncte fixe de control a rovinietei

Mihai Ciobanu -

Noi puncte fixe de control a rovinietei

Comunicat de presă

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale din România că începând de marţi (09.06.2015), au fost puse în funcțiune 2 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta).

Până la data de 09.06.2015 controlul valabilității rovinietei se realiza prin intermediul a 72 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control, prin intermediul personalului cu drept de verificare a deținerii rovinietei valabile aparținând IGPR, ISCTR și prin intermediul personalului CNADNR în punctele de trecere a frontierelor. Menționăm că aceste puncte noi puse în funcțiune astăzi sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto. Punctele de control fac parte din sistemul informatic deținut de CNADNR SA., sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale distribuitorilor autorizați de CNADNR SA, cât și prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români și doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar și descurajarea utilizatorilor rețelei de drumuri naționale de a circula fără a deține rovinietă valabilă. CNADNR SA adresează utilizatorilor rugămintea de a verifica, înainte de a utiliza rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, valabilitatea rovinietei.

Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor, CNADNR SA a pus la dispoziția acestora, la adresa de internet www.cnadnr.ro, secțiunea Verificare Rovinietă, un instrument prin care se pot verifica și descărca în format .pdf informații privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare) și codul de siguranță.

Precizam că acest instrument se poate utiliza pentru rovinietele aflate în perioada de valabilitate și nu pentru roviniete a căror valabilitate a expirat, sau a rovinietelor a căror valabilitate urmează să intre în vigoare la o dată ulterioara efectuării verificării pe site.