Nou-promovată în Liga a III-a, ACSM Câmpina a avut emoţii în a se impune în meciul amical contra CS Blejoi

Redactia -

Nou-promovată în Liga a III-a, ACSM Câmpina a avut emoţii în a se impune în meciul amical contra CS Blejoi

Scăpată cu bine de emoţiile unei contestaţii depuse înainte de barajul de promovare în Liga a III-a, din luna iunie a acestui an, de la Solobozia, cu echipa câştigătoare a eşalonului de elită din judeţul Buzău, Voinţa Lanuri, scor: 6-0, CSM Câmpina – devenită între timp… ACSM Câmpina -, campioana Ligii A Prahova, se pregăteşte pentru debutul în eşalonul al treilea al fotbalului autohton, sub conducerea aceluiaşi tehnician care a antrenat-o în ultimele etape din sezonul trecut, Valentin Sinescu. Reamintim că acea contestaţie viza lipsa dreptului de a fi înscrisă la baraj formaţia finanţată de Adrian Nistoroiu şi Virgil Guran, care-şi adjudecase neînvinsă întrecerile din Liga A. Iar asta pe motiv că AJF Prahova nu avea, nici la acea oră, nici în prezent, noul statut avizat de către FRF şi validat de tribunal. Dar, cum federaţia nu a dat niciun răspuns acelei reclamaţii, trupa câmpineană va juca, în viitorul sezon, în una dintre seriile Ligii a III-a.

Sâmbătă, 3 august, pe arena Rafinărie, de la intrarea în Câmpina dinspre Ploieşti, trupa lui Sinescu (în echipament alb-galben, la meciul de la Blejoi, în faza judeţeană a ediţiei actuale a Cupei României; Foto: Paul Mâinea), cu unele nume noi în efectiv, o serie de jucători, nu puţini, despărţindu-se în această vară de ACSM, a disputat un meci amical în compania uneia dintre revelaţiile trecutului campionat local de la nivelul imediat inferior, CS Blejoi (locul 5), fortificată şi ea în intersezon, doi dintre dintre nou-veniţi fiind fundaşul central stânga Florin Nistor, şi închizătorul Theo Bojoagă. ambii de la… CSM Câmpina. Cei din Blejoi au oferit o replică destul de consistentă echipei care s-a impus, în ediţia 2012-2013 a Ligii A Prahova, şi au pierdut la limită acest test, scor: 1-2 (1-1). Gazdele au deschis scorul, în minutul 7, printr-o lovitură liberă de la 18 metri, executată magistral, în vinclu,  de către fostul jucător de prim eşalon de la Astra, Valentin Sandu, oaspeţii au egalat din penalti, transformat de Nicuşor Copilu (42), după un fault în suprafaţa de pedeapsă al lui George Nincă asupra lui Cristian Mirea, victoria actualei divizionare C fiind adusă de Cătălin Vlad (50), care a reluat abil în plasă balonul recepţionat din centrarea celui care provocase acordarea loviturii de la „11 metri”, puţin mai devreme. Pe final de joc însă, acelaşi Copilu a trimis puţin pe lângă buturi, iar coechipierul său Florin Badea nu a ajuns la timp pentru a împinge mingea în poartă, în urma unui şut-centrare al lui Marian Ghiţă.

ACSM CÂMPINA: Ad. Bica – M. Tudor, B. Şandru, V. Sandu, Nincă – Cl. Dumitrescu, Ilioiu – D. Nae, Ad. Ilie, Băcioiu – C. Vlad. Au mai jucat: Panaite – R. Catană, B. Constantinescu,  Burloiu, Jercălau, Bencea, Al. Chiriţă. Antrenor: Valentin Sinescu.

CS BLEJOI: B. Manea – Cl. Stoica, M. Gheorghe, Fl. Nistor, Ad. Stan – Ir. Dumitru, Bojoagă – Cr. Mirea, Copilu, Vl. Badea – Secreţeanu. Au mai evoluat: V. Ion – M. Ghiţă, Cl. Codreanu, I. Radu, Fl. Badea, Licsandru, S. Petre, Vl. Nica. Antrenor: Dragoş Mihalache.

De subliniat că, în minutele 23 şi 44, arbitrul întâlnirii, ploieşteanul Marcel Marin, care a fost asistat de către câmpinenii Dragoş Pantilie şi Ştefan Călăraşu, a eliminat câte un jucător din fiecare tabără, mai întâi pe Decebal Nae – pentru o talpă aplicată lui Adrian Stan, apoi pe Nistor, din cauza unui fault al acestuia din postură de ultim apărător. Potrivit protocolului acestui meci amical, cei doi expulzaţi de pe teren au putut fi substituiţi, primul – cu Răzvan Catană, iar al doilea, cu Claudiu Codreanu.

În concluzie, martorii oculari au asistat la un test bun pentru cele două formaţii, echilibrat în mare parte de timp, învingătoarea fiind decisă de experienţa superioară a lui Sandu şi Vlad, jucători cu mai multe meciuri oficiale bifate în primul, al doilea, respectiv al treilea eşalon aparţinând de FRF, care au reuşit execuţii de excepţie. Singurul inconvenient al întâlnirii l-a constituit terenul tare, care a provocat destule porbleme combatanţilor.