Nou-promovata Unirea Câmpina, la a cincea victorie consecutivă în turul Ligii a III-a de fotbal!

Redactia -

Meciul cel mai important al etapei a XI-a a campionatului Seriei a VI-a din Liga a III-a, de fotbal, s-a disputat vineri, 9 noiembrie 2012, la Câmpina, pe arena Rafinărie, între echipa locală, Unirea, care venea după patru victorii la rând, şi una dintre formaţiile care ţintesc promovarea, Unirea Tărlungeni, dar care a mai scăzut strocul între timp. Mai motivaţi, fotbaliştii localnici, antrenaţi de Florin Stăncioiu (senegalezul Mamadou Camara respingând acrobatic un balon, privit de fostul petrolist Sergiu Brujan, primul din stânga, acum la formaţia din judeţul Braşov; Foto: Alexandru Neculai), au luptat din răsputeri şi au reuşit astfel surpriza plăcută a depăşirii, cu scorul de 1-0 (1-0), a omonimei de la Tărlungeni. În minutul 27, Ruptureanu a fost lansat pe partea dreapta, a profitat că era singur şi a centrat înapoi, la 14 metri, spre căpitanul Dobrinoiu, al cărui şut tare a fost respins de către portarul Iacob puţin în lateral, Băcioiu punctând sec, de la câţiva paşi. Potrivit www.sport-campina.blogspot.ro, repriza secundă le-a aparţinut oaspeţilor, dar cea mai mare oportunitate de a înscrie au avut-o tot gazdele, fundaşul central Lungu ţintând transversala, cu o lovitură de cap, la şapte minute de la reluare. Apărându-se cu dăruire şi urmăriţi cu sufletul la gură de cei circa 300 de iubitori ai fotbalului locali, câmpinenii au menţinut rezultatul de pe tabelă fixat aproape de scurgerea primei jumătăţii de oră a întâlnirii şi au reuşit astfel a cincea vifctorie la rând, având şanse mari să ierneze chiar şi pe primul loc, dacă înving şi la FC Zagon, iar Unirea Tărlungeni nu câştigă acasă, cu FCM Târgovişte, şi la Reghin, în dauna Avântului. În caz contrar, ambele combatante vor fi la egalitate de puncte şi ar intra în calcul golaverajul, ci nu rezultatul direct. Acum, sunt la egalitate în ceea ce priveşte diferenţa de goluri marcate şi primite (+6), Dobrinoiu – care a părăsit terenul cu arcada spartă, fiind înlocuit – şi coechipierii săi înscriind de 11 ori, iar oaspeţii lor – de nouă.

UNIREA CÂMPINA: Anghelache – R. Catană, Al. Lungu, B. Şandru, Şt. Stanca – Ruptureanu, I. Dumitru, Dobrinoiu (cpt; 76 – V. Savu) – Stăncescu (57 – Şaucă 6), Camara (65 – Fatai Taofic), Băcioiu (84 – Al. Neagu). Antrenor: Florin Stăncioiu.
UNIREA TĂRLUNGENI: Fl. Iacob – Dobrea, Căpăţână, Tatarciuc, Iaru – Brujan – Lita (46 – Pricop), N. Cristea, Creţulescu (63 – Toderaşcu), Spătaru (60 Airinei) – L. Nicolae (cpt). Antrenor: Balint Laszlo.
Au arbitrat: Florin Constantin (Bucureşti) – Peter Joszef (Sfântu Gheorghe) şi Adrian Ionescu (Târgovişte).
Observatori: Oleg Iacomi (Piteşti), pentru joc, şi Dănuţ Dumitriu (Focşani), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Stăncescu (3), Spătaru (5), B. Şandru (55), Toderaşcu (79), Şaucă (90+3).

Iată ce au declarat, la conferinţa de presă de după partidă, cei doi tehnicieni, cu menţiunea că acela al oaspeţilor, fost jucător al echipelor FC Braşov şi CFR Cluj, figurează în raportul de joc drept… secund: ”Am declarat, înaintea acestui meci, că Unirea Tărlungeni este una dintre cele mai valoroase echipe din serie. Ne așteptam la o confruntare dificlă, dar am pregătit-o bine, am blocat benzile laterale și am încercat să nu-i lăsăm teren lui Brujan, pentru a crea atacuri periculoase pentru poarta noastră. Și șansa a fost de partea noastră, dar – per total – cred că victoria noastră este meritată. Vrem să câștigăm și la Zagon, să iernăm pe primul loc al clasamentului sau măcar în apropierea acestuia, iar în iarnă să putem discuta altfel, inclusiv cu patronatul, și – de ce nu? – să atacăm promovarea în retur! De asemenea, fiind ultimul meci oficial pe teren propriu în acest an, vreau ca, prin intermediul dumneavoastră, al presei, să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi, să le doresc tuturor numai bine și să-i aștept în număr cât mai mare la meciurile noastre din partea a doua a campionatului!” (Florin Stancioiu); „Gazdele au meritat victoria în meciul cu echipa noastră. Nu am reușit să ne facem jocul nostru obișnuit, am avut și trei jucători indisponibili, ceea ce s-a văzut pe teren, dar plătim şi tribut programului defectuos al campionatului. După rezultatul nefavorabil de la Zagon, a urmat o etapă în care nu am jucat și a intervenit un blocaj psihologic în rândul jucătorilor, pe care nu am reușit să-l depășim aici, la Câmpina. Trecem printr-un moment greu, dar sper că vom putea depăși aceste probleme. Jocul a fost decis de o greșeală, o minge pierdută la mijlocul terenului, o eroare, apoi, în defensiva noastră, dar trebuie să recunosc că am avut și șansă la bara gazdelor, din debutul reprizei secunde. Sunt nemulțumit de jocul formației noastre, pentru că nu ne-am creat ocazii care să ne permite să și înscriem” (Balint Laszlo).

Celelalte rezultate din runda a XI-a a Seriei a VI-a au fost următoarele: Avântul Reghin – Girom Albota 1-2 (0-2), după golurile marcate de Pereş (89), respectiv Câtea (1) şi Drăgan (10); FCM Târgovişte – SCM Piteşti 0-1 (0-0), autorul reuşitei oaspeţilor fiind Rădescu, în minutul 52. Tot vineri s-a disputat şi un meci în devans, din etapa a XIII-a, Fotuna Brazi – Conpet Ploieşti 1-0 (0-0), gol al fundaşul central stânga Marin (49), cele două trupe prahovene încheind astfel turul!