Gazeta de Prahova

Noul petrolist Jean Sony Alcenat este fan Dani Alves

Sport

Redactia

Mai recent venit la SC FC Petrolul, internaţionalul haitian Jean Sony Alcenat (foto, în prim-plan), cel care se speră a fi fundaşul dreapta căutat de către conducătorii „lupilor” pentru a fi titularul postului, a acordat primul său interviu de la actuala echipă, pentru www.fcpetrolul.ro. Iată-l mai jos:

– Jean, cum te simţi la Petrolul?
– Sunt foarte fericit să fiu aici şi sper să joc cât mai bine. N-am avut probleme de adaptare, pentru că antrenorii, întreg staff-ul tehnic şi ceilalţi jucători m-au primit excelent.
– Ştiai ceva despre fotbalul românesc înainte să semnezi cu Petrolul?
– Trebuie să recunosc că nu mare lucru. Cunosc ce se întâmplă în Spania, în Portugalia, pentru că am jucat acolo, dar România este, cu adevărat, o lume nouă pentru mine.
– Tocmai pentru că, aşa cum spui, România e o lume nouă pentru tine, ai avut vreo reţinere atunci când ai ales să te transferi la Petrolul?
– Nu, pentru că jucam deja de patru ani în Portugalia, aşa că aveam suficientă experienţă în Europa.
– Petrolul are nişte fani minunaţi şi un stadion superb…
– Asta ştiam, pentru că am apucat să mă uit pe internet. Plus de asta, mi-a mai povestit Sony (n.r. – Mustivar) câte ceva, iar agentul lui mi-a zis despre echipă, despre România, despre ce se întâmplă aici. Dar, abia aştept să simt direct atmosfera de la meciurile de pe teren propriu.
– Presupun că încă n-ai apucat să vezi ceva din România şi să-ţi faci o primă impresie despre ţara noastră.
– Încă nu, pentru că am ajuns cu puţin timp înainte de plecarea în acest cantonament din Austria şi n-am avut când să văd ceva. Însă, cu siguranţă, o voi face la întoarcerea la Ploieşti.
– Ai un jucător preferat?
– Daniel Alves. Îmi place totul la el. Tehnica, viteza, modul cum joacă şi ce face pe teren.

Într-adevăr, are gusturi bune Alcenat, fanii Petrolului sperând că va fi… viitorul Dani Alves al echipei lor de suflet. Rămâne acum să-l vadă la lucru, mai întâi pe „Dolcesport”, în partidele amicale ce vor fi transmise de acest post de televiziune din turneul „lupilor” în Austria.

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline