Noul petrolist Jean Sony Alcenat este fan Dani Alves

Redactia -

Mai recent venit la SC FC Petrolul, internaţionalul haitian Jean Sony Alcenat (foto, în prim-plan), cel care se speră a fi fundaşul dreapta căutat de către conducătorii „lupilor” pentru a fi titularul postului, a acordat primul său interviu de la actuala echipă, pentru www.fcpetrolul.ro. Iată-l mai jos:

– Jean, cum te simţi la Petrolul?
– Sunt foarte fericit să fiu aici şi sper să joc cât mai bine. N-am avut probleme de adaptare, pentru că antrenorii, întreg staff-ul tehnic şi ceilalţi jucători m-au primit excelent.
– Ştiai ceva despre fotbalul românesc înainte să semnezi cu Petrolul?
– Trebuie să recunosc că nu mare lucru. Cunosc ce se întâmplă în Spania, în Portugalia, pentru că am jucat acolo, dar România este, cu adevărat, o lume nouă pentru mine.
– Tocmai pentru că, aşa cum spui, România e o lume nouă pentru tine, ai avut vreo reţinere atunci când ai ales să te transferi la Petrolul?
– Nu, pentru că jucam deja de patru ani în Portugalia, aşa că aveam suficientă experienţă în Europa.
– Petrolul are nişte fani minunaţi şi un stadion superb…
– Asta ştiam, pentru că am apucat să mă uit pe internet. Plus de asta, mi-a mai povestit Sony (n.r. – Mustivar) câte ceva, iar agentul lui mi-a zis despre echipă, despre România, despre ce se întâmplă aici. Dar, abia aştept să simt direct atmosfera de la meciurile de pe teren propriu.
– Presupun că încă n-ai apucat să vezi ceva din România şi să-ţi faci o primă impresie despre ţara noastră.
– Încă nu, pentru că am ajuns cu puţin timp înainte de plecarea în acest cantonament din Austria şi n-am avut când să văd ceva. Însă, cu siguranţă, o voi face la întoarcerea la Ploieşti.
– Ai un jucător preferat?
– Daniel Alves. Îmi place totul la el. Tehnica, viteza, modul cum joacă şi ce face pe teren.

Într-adevăr, are gusturi bune Alcenat, fanii Petrolului sperând că va fi… viitorul Dani Alves al echipei lor de suflet. Rămâne acum să-l vadă la lucru, mai întâi pe „Dolcesport”, în partidele amicale ce vor fi transmise de acest post de televiziune din turneul „lupilor” în Austria.