Noul tehnician al Petrolului i-a dat o… mână de ajutor serioasă antrenorului de la juniorii A ai clubului găzarilor, Victor Roșca! Dezmorțire cu 10 „puști” de la care se speră să devină titularii lui Moldovan în Liga a II-a!

Dragos Trestioreanu -

Noul tehnician al Petrolului i-a dat o… mână de ajutor serioasă antrenorului de la juniorii A ai clubului găzarilor, Victor Roșca! Dezmorțire cu 10 „puști” de la care se speră să devină titularii lui Moldovan în Liga a II-a!

Nu la mult timp după ce a fost prezentat oficial de către președintele și noul vicepreședinte ai FC Petrolul, Costel Lazăr și, respectiv Mihai Dogaru, ambii respectând protocolul medical la interior, purtând măști de diferite mărci, cel din urmă impresionând prin inspirația de a se afișa cu un costum albastru asortat cu o cămașă galbenă, Viorel Moldovan – singurul… scutit de purtarea accesoriului de care nu ne vom desparți prea curând! – a condus un prim antrenament. A fost, de fapt, așa-zisa dezmorțire, la care, pe lângă singurii seniori aflați sub contract, portarul Raul Avram și jucătorii de câmp Andrei Răuță, Alberto Olaru și Alexandru Saim Tudor, au mai participat încă un senior, Cezar Lungu (i s-o fi prelungit și lui angajamentul?), și nu mai puțin de 12 de  jucători incluși în categoria „Under” valabilă în sezonul următor, adică 1 „U 21” și 1 „U 19”.

Grosul lotului „alergat”de Moldovan, alături de ex-goal-keeper-ul Petrolului Ionuț Marinică, antrenorul portarilor juniori din club, a fost unul pe care îl tot cere a fi titularizat o serie de suporteri ai Petrolului. Cei care sunt convinși că doar așa se mai poate promova! Adică, aruncându-i în luptă pe Antoniu Manolache, Valentin Țicu, Mario Bratu, Robert Enache, care au fost folosiți deja, mai mult sau mai puțin, Mihai Nițescu, nedebutat încă, Raul Bucur, Mihai Constantinescu, Sebastian Bălașa, Alin Boțogan, David Ilie, Adrian Nicolae și Aris Oprea! Ca și pe Alexandru Chiriță, a cărui revenire la Petrolul fusese anunțată prea devreme, în pandemie! Acum, fiul lui Daniel Chiriță se poate antrena, fără probleme, cu fosta lui echipă și este tot un tânăr, care însă a cam dat fotbalul pe minifotbal, de vreo doi ani. Dar, sportul rege de pe teren mare este ca mersul pe bicicletă. Cum talent are Alex, să „pedaleze” e clar că mai știe!

Deoarece conducerea clubului găzarilor e pe cale să renunțe la foarte mulți jucători din campionatul trecut, pentru a face – cum a declarat noul președinte executiv – o restructurare masivă, în sensul întineririi lotului, iar jucătorii tineri valoroși nu „cresc în pom”, ca să îi culeagă FC Petrolul, se poate deduce că antrenații de azi ar putea constitui „scheletul” viitoarei echipei de Liga a II-a! Adică, nu vor rămâne simpli participanți în întrecerea juniorilor! Petrolul și-a recuperat și un împrumutat, la Sportul Snagov și Astra 2, pe Bucur, semn că dorește să-și strângă toți „puii” sub „cloșcă” și o face din timp. Poate însă, de ce nu?, vor fi aduși și alți tineri, că și la 24-25 de ani tot asta ești. Poate că le vom afla numele mai spre startul sezonului, dacă o începe pe 29 august 2020, președintele FRF, Răzvan Burleanu, nemaifiind atât de sigur cu acea dată de pornire!

Altfel, mi-a mai reținut atenția, potrivit www.liga2.prosport.ro, voința fermă a președintelui de a încheia conturile cu Younes Hamza, cu un sezon înaintea expirării contractului tunisianului adoptat de Ploiești, apreciind că nu a existat un raport așteptat prestație/salariu! Nu i se va mai oferi, deci, încă o șansă, așa cum e în viață, de obicei, poate și pentru că nici banii nu-i mai dau afară din casă pe cei de la Petrolul! S-o fi săturat și partenerul-finanțator de atâtea rateuri și o vrea să se încerce promovarea și cu tineri! Chiar că e interesant de urmărit restructurarea aceasta!

Foto: www.fcpetrolul.ro (Cristi STAVRI)