Noutăți despre FC Petrolul de la fostul jurnalist ploieștean care a ținut capul de afiș al săptămânii trecute în privința cazului „Gabi Tamaș, cu una și cu alta”!

Dragos Trestioreanu -

Noutăți despre FC Petrolul de la fostul jurnalist ploieștean care a ținut capul de afiș al săptămânii trecute în privința cazului „Gabi Tamaș, cu una și cu alta”!

Pe Iulian Anghel, fost jurnalist de sport ploieștean trecut în diplomație, îl cunosc de pe vremea când Astra Ploiești își continua drumul spre acele mari performanțe la care FC Petrolul de-atunci era în stadiul de a visa. Ex-ofițer de presă la prim-divizionara ce avea sediul la Rafinăria Astra Română, Anghel a scris cu precădere, dacă nu cumva chiar exclusiv, nu mai in minte, în presa sportivă centrală. Dar, a rămas mereu apropiat de echipele de fotbal din orașul natal. Retras din media, și-a făcut un grup pe o rețea bine cunoscută de socializare, acolo unde are o pagină dedicată exclusiv Petrolului. Săptămâna trecută, Iulică Anghel a ținut capul de afiș în media națională, cea care a preluat ceea ce a postat fostul coleg de breaslă, ce venise unele precizări privind scandalul intitulat de mine drept „Gabi Tamaș, cu una și cu alta”. Mărturisesc că îi împărășesc întrutotul cele scrise pe pagina grupului său de pe Facebook (Petrolul Ploiești), acolo unde poate fi citită postarea.

La începutul săptămânii, Anghel – despre care spun câte unii că ar fi un apropiat al antrenorului principal al Petrolului; nu știu și nici nu mă intereează așa ceva – a publicat, sintetic, câteva noutăți din tabăra „lupilor”. Știri scurte care, fără îndoială, sunt gustate de suporterii formației găzarilor. Astfel, am aflat, căci altfel nu ar fi declarat nimeni la modul oficial, că mijlocașul Romario Moise (foto sus, în stânga, avându-l alături pe Cosmin Tucaliuc), fost la Astra Giurgiu (Ploiești), UTA Arad și FC Rapid București, s-a întors la Petrolul! Asta după ce a fost eliberat de sub contractul avut cu giuleștenii, devenind liber de angajament. Însă, despărțirea a avut loc după deadline-ul mercato de vară, motiv pentru care Moise trebuie să aștepte perioada de transferuri din iarnă dacă își dorește să revină, și oficial, la echipa antrenată de Nae Constantin. Sau numai se pregătește acum alături de o o fostă echipă, pentru a nu avea timpi morți până la vacanță. De altfel, docamdată, el a primit numai acordul de a se antrena cu o parte dintre foștii coechipieri din Liga a II-a, ca și cu alții care au venit ulterior la clubul din estul Ploieștilor.

După rezilierea contractului cu Gabriel Tamaș, care a stat numai patru luni la Petrolul, conducerea clubului a procedat la fel și cu un alt fundaș central, Răzvan Horj. Acesta a prins numai un singur meci în galben și albastru. S-a întâmplat în L2, în ultima etapă a sezonului precedent, la Slobozia, contra Unirii. După promovare, în Superligă a fost doar rezervă neutilizată. Surse bine informate au speculat, încă din primăvara acestui an, că Horj ar fi fost adus la echipa peste capul antrenorului, drept pebntru care nici nu l-a utilizat, repet, decât o singură dată, la modul oficial. În rest, maramureșeanul a fost, reamintesc, numai rezervă, a luat loc în tribună ori a fost utilizat în jocuri amicale. În acest context, Nae Constantin mai are, în prezent, la dispoziție patru fundași centrali: Bart Meijers (foto mijloc, sus), Marian Huja, Félix Mathaus și Alberto Olaru. Deci, două perechi, semn că – odată cu despărțirea solicitată de Tamaș, este posibil ca tehnicianul „galben-albaștrilor” să revină la modulul folosit în eșalonul secund, cu doi stoperi, în așezarea 1-4-2-3-1. E adevărat că, dacă ar fi nevoie, în caz de forță majoră, ar putea improviza cu Georgi Pashov sau Valentin Țicu pe post de stoperi.

Două vești bune a dat Iulian Anghel luni, 17 octombrie 2022, mai precis că mijlocașul de creație Constantin Budescu (foto mijloc, jos) continuă să se antreneze normal și se apropie astfel momentul redebutului său oficial sub culorile galben-albastre. Asta a fost una, iar a doua s-a referit la întoarcerea la antrenamente, de ieri, a mijlocașului de bandă Harrison Manzala (foto jos, în dreapta, alături de „proscrisul” Gabriel Tamaș). Francezul a suferit o întindere musculară în meciul de la Mediaș, contra CSC 1599 Șelimbăr, în play-off-ul Cupei României, accidentare care l-a ținut mai bine de două săptămâni departe de gazon. Reamintesc că, suferind o ruptură de tendon ahilian, în luna aprilie a.c., Budescu a trecut peste o intervenție chirurgicală și o perioadă lungă de șase luni de recuperare, abia acum fiind apt de a reveni pe teren. Cu siguranță însă, că întoarcerea va fi făcută cu destulă precauție, accidentarea de acest gen fiind una foarte serioasă. Budi, așa cum e alintat ploieșteanul prin adopție, este un veritabil număr 10, adică exact ceea ce îi lipsește Petrolului de patru ani și jumătate, recuperarea lui deplină fiind una de bun augur. Evident, pentru procesul de creație al unei echipe obișnuite 90% să se apere, iar restul – să mai atace. Și revenirea lui Manzala e la fel, deoarece el poate să îl înlocuiască în prezent pe Gheorghe Grozav, aflat într-un con de umbră prelungit, motiv pentru care a și fost trecut pe bancă la meciul de la Craiova, împotriva CSU.

Foto: Facebook și www.fcpetrolul.ro