Nu există nicio dilemă pentru un șef executiv de club de fotbal care a activat și activează la două viitoare adversare din sferturile de finală ale Cupei României! Costel Lazăr: „Suntem prieteni numai în afara arenelor și a întrecerilor”!

Dragos Trestioreanu -

Nu există nicio dilemă pentru un șef executiv de club de fotbal care a activat și activează la două viitoare adversare din sferturile de finală ale Cupei României! Costel Lazăr: „Suntem prieteni numai în afara arenelor și a întrecerilor”!

Deși nu și-au dorit, poate, să se dueleze, „care pe care”, în faza sferturilor de finală ale ediției 2020-2021 a Cupei României, la fotbal, divizionara secundă Petrolul și fosta adversară din ceea ce se numea, nu chiar cu foarte multă vreme în urmă, derbiul Ploieștilor, este vorba despre Astra (Liga 1), mutată cu meciurile oficiale la Giurgiu, între timp, nu au ce face! Astfel încât, se vor confrunta într-una din zilele 2, 3 sau 4 martie, fiindcă așa au decis sorții de la Casa Fotbalului, pe 15 februarie. Sigur că o finală, chiar și pe arena „Ilie Oană, ar fi fost visată cu mult mai mult de cele două formații, însă – după următorul meci direct, oficial de data aceasta – numai una va mai putea visa la a juca, spre vară, cu trofeul pe masă. Coincidență, președintele executiv al viitoarelor gazde, din eșalonul imediat inferior, Costel Lazăr, a fost vreme, de un deceniu, oficial în cadrul grupării oaspete.

Iată ce-a zis pentru www.gazetaph.ro, ulterior tragerii la sorți, Costel Lazăr, fost echipier, antrenor și, din iarna trecută, șef al Executivului clubului găzarilor, odată cu a sa revenire de la clubul rival pe plan local, la care fusese un foarte apreciat director sportiv: „Poziția mea, din prezent și dintotdeauna, ca și de-acum înainte, de altfel, este foarte clară. În sport, ești prieten, dar ești și rival! Ne-am fi dorit să jucăm cu un adversar din același eșalon cu noi, este adevărat. Dar sorții ne trimit contra unei echipe de liga întâi, așa a fost să fie, și trebuie să ne confruntăm, deci, cu Astra”. Tot domnia sa a adăugat și că „partidele din Cupa României au specificul lor aparte și vrem, drept urmare, să ne demonstrăm – și să demonstrăm – că ne ridicăm la nivelul unei echipe de pe prima scenă fotbalistică a țării. Mereu, am spus că niciun meci nu este jucat dinainte și astfel sunt pe deplin încrezător în șansele Petrolului”!

Cum pe buzele fanilor „lupilor” a stat, ulterior aflării viitoarei adversare din „sferturile” competiției KO, întrebarea dacă fotbalistul împrumutat până pe 30 iunie 2021, de la Astra Giurgiu, în această iarnă, mai precis mijlocașul ofensiv Romario Moise, are vreo clauză restrictivă la jocul direct, același conducător de la gruparea ploieșteană a risipit îndoielile. „Romario (n.r. – Moise) are dreptul de a evolua în meciul împotriva echipei clubului de care aparține, astfel că suporterii Petrolului pot să stea liniștiți, fiindcă îl vor vedea pe teren împotriva Astrei” – a punctat Lazăr. Este o veste bună, fără îndoială, pentru simpatizanții culorilor galben-albastre, un fotbalist în plus în primul „11” fiind extrem de util. Asta mai ales cât timp mai există încă unii coechipieri actuali de-ai lui Moise care nu vor fi apți de a intra pe teren marți, 23 februarie, de la ora 19.00 sau pe parcursul meciului.

Foto: www.ligaluiadita.ro și www.fcpetrolul.ro