Oferta pentru stelistul Paulo Vinícius – fake news, potrivit precizării președintelui Petrolului, Costel Lazăr! Până una-alta, s-au făcut contracte de profesionist la doi juniori din academie, „spaniolul” Juan Pătrașcu și Sebi Guiu

Dragos Trestioreanu -

Oferta pentru stelistul Paulo Vinícius – fake news, potrivit precizării președintelui Petrolului, Costel Lazăr! Până una-alta, s-au făcut contracte de profesionist la doi juniori din academie, „spaniolul” Juan Pătrașcu și Sebi Guiu

Joi, 26 mai 2022, pe siteul unei televiziuni de sport centrale a apărut informația potrivit căreia FC Petrolul i-ar fi transmis o ofertă, cuprinzând un salariu lunar de 7.000 de euro, fostului fundaș central braziliano-portughez Paulo Vinícius (foto sus, la titlu și în text), venit în România, la CFR Cluj, în vara anului 2017 și transferat apoi, la debutul ediției 2021-2022 a Ligii 1, la FCSB. El urmează a încheia contractul cu vicecampioana țării noastre la finele lunii următoare. Despre Vinícius, același site nota – citându-l pe antrenorul principal al Petrolului, Nicolae Constantin – că i-ar fi de mare folos defensivei ploieștenilor. Însă, și sublinia că apărătorul în vârstă de aproape 38 de ani, îi va împlini în august, și-ar dori un salariu de 10.000 de euro/lună și ar aștepta astfel, fiind în vacanță, oferte mai oneroase. Nu se exclude nici varianta ca fotbalistul să se retragă din activitate, în vară.

Chestionat în legătură cu acest eventual transfer, Costel Lazăr, președintele executiv al FC Petrolul Ploiești, proaspăta prim-divizionară, a negat ferm veridicitatea acestei știri: „E petardă informația aceasta! E fake! Nu l-a ofertat nimeni. Nu există nicio solicitare a noastră pentru Vinícius. Nu ne interesează! Nu intră în discuție, să fie clar! Nici Nae Constantin nu negociază cu nimeni înainte de a vorbi între noi. Aviz amatorilor, care adaugă fel de fel, să nu mai încerce să ne dezbine! Cine lansează nume nu știe, de fapt, nimic, ci vrea numai să ne dezbine, o repet! De-acum, voi da declarații numai față în față – la fel o să le cer și celorlalți – și se vor oferi informații numai pe siteul clubului”.

Cât privește mercato care se apropie, șeful Executivului petroliștilor a declarat, misterios, că „nu știu nimic despre sosiri și plecări până nu semnăm actele. Dar, vom vedea din 6 iunie încolo. Până atunci, vreau să anunț că aștept factorii de decizie locali să reacționeze, în caz contrar va fi păcat de toată munca noastră vreme de un campionat. Aștept să punem în practică sloganul acela cu Petrolul e al nostru! Dacă este, într-adevăr, al nostru, atunci să contibuie toată lumea, nu să nu se dea nimic și să se profereze numai injurii”! Președintele explică: „În acest moment, nu sunt bani, contul fiind gol! Da, chiar și acum, după promovare”!

Până una-alta, potrivit www.fcpetrolul.ro, probabil și pentru a nu mai deveni tentanți pentru diverse cluburi din țară, care se ocupă cu racolarea juniorilor, tot joi, Costel Lazăr și Claudiu Tudor, directorul sportiv, s-au fotografiat cu doi tineri de viitor, care tocmai semnaseră contracte de fotbalist profesionist. Unul este Juan Andres Pătrașcu (foto mijloc), nepotul fostei arbitre FIFA ploieștence Maria Pătrașcu, ex-soția cunoscutului antrenor al Astrei, Valentin Sinescu. Pătrașcu, care are 18 ani, a venit din Spania – acolo unde s-a născut, din părinți români – la recomandarea mătușii sale și a jucat în echipele „U 17” și „U 19” din academia Petrolului, ca fundaș central, începând cu 2020. Altul, atacantul Sebastian Andrei Guiu (foto jos; 16 ani), a fost golgheterul de la juniorii „U 16”, în Liga Elitelor. În urma pregătirii de specialitate, se speră ca aceste tinere talente să ajungă să facă pasul, într-o zi, la echipa de seniori.

Foto: wwwdigisport.ro și www.fcpetrolul.ro