Nu mai este Aninoasa, dar va fi Blejoiul! FC Petrolul a găsit repede înlocuitor pentru ultimul meci amical

Dragos Trestioreanu -

Nu mai este Aninoasa, dar va fi Blejoiul! FC Petrolul a găsit repede înlocuitor pentru ultimul meci amical

Potrivit programului inițial de meciuri amicale din pauza competițională oficială, FC Petrolul Ploiești urma să aibă ultima repetiție de dinaintea reînceperii campionatului la Aninoasa, FC-ul din localitate trebuind să-i fie gazdă. Ideea era bună, deoarece în prima etapă a returului „lupii” vor juca în deplasare, la Viitorul Domnești. Numai că, socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu aceea de la Aninoasa, în sensul că – depășiți de condițiile meteorologice vitrege din ultimele zile, cu ploi abundente și ninsori – dâmbovițenii nu au putut oferi condiții bune pentru desfășurarea acestui test.

Drept urmare, președintele executiv al Petrolului, Cristi Vlad, a trebuit să se descurce, din scurt, joi, 22 februarie 2018, și a apelat la un club care întotdeauna a răspuns pozitiv diverselor solicitări ale găzarilor. „M-a sunat Cristi Vlad să mă întrebe dacă putem face un amical sâmbătă, fiindcă la cel de la Aninoasa a trebuit să se renunțe, din motive obiective” – a declarat pentru www.gazetaph.ro Paul Mâinea, team managerul campioanei de toamnă din Liga A Prahova, CS Blejoi, ținând să adauge că „am acceptat să jucăm, pentru că noi am sărit mereu în ajutorul Petrolului”! Dar, pentru acest ajutor, Blejoiul a trebuit să anuleze meciul-test, tot de sâmbătă, antamat de mai mult timp, cu o echipă din Superliga B, Prahova, AS Strejnic, pregătită de fostul fundaș stânga al trupei găzarilor, Paul Gușă!

Astfel, partida de pregătire dintre FC Petrolul și CS Blejoi va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, pe unul dintre terenurile cu iarbă sintetică de la Parcul Municipal Vest. Se speră că nu va mai ninge mult și nici nu va fi lapoviță, pentru ca să se poată juca în condiții acceptabile. Reamintim că cele două echipe s-au mai confruntat pe 2 decembrie, tot pe teren sintetic, dar cel de la Grupul Școlar Industrial de Petrol Câmpina, ploieștenii câștigând atunci al doilea amical de la finele lui 2017 cu Romică Ciobanu la cârmă. A fost la ultimul joc din acel an și s-a terminat cu 3-0 (1-0) în favoarea „lupilor”, după golurile macrate de Saim Tudor (minutul 44), Georgian Păun (57) și Răzvan Catană (73). Cu acest prilej, transferându-se la CS Blejoi, după ce Petrolul a renunțat, iarna aceasta, la serviciile lui, Adrtian Vintilă va combate pentru prima oară împotrivatrupei „lupilor”.

De notat că, în această pauză competițională oficială, Petrolul a bifat opt meciuri amicale, va mai fi încă unul, cel cu Blejoi, al nouălea adică, și a prins doar două pe iarbă naturală, la Pitești, cu FC Argeș, și la Strejnic, cu Progresul Spartac București! Iar de vineri, 2 martie, va juca numai pe așa ceva în retur, cu excepția deplasării de la Bradu, care folosește acasă tot o suprafață cu iarbă artificială.

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan Păsărică)