Handbalistele de la CSM Ploiești vor să lege două victorii. Să fie „U” Cluj următoarea… victimă?

Dragos Trestioreanu -

Handbalistele de la CSM Ploiești vor să lege două victorii. Să fie „U” Cluj următoarea… victimă?

Vineri, 26 februarie 2016, de la ora 17.00, în sala Olimpia, se va disputa meciul de handbal feminin dintre CSM Ploiești și „U” Alexandrion Cluj-Napoca, programat în cadrul etapei a XXI-a a campionatului Ligii Naționale. Este vorba despre a doua partidă consecutivă de pe teren propriu a fetelor lui Neven Hrupec și Daniel Gheorghe, precedenta având loc sâmbăta trecută și fiind câștigată de către ploieștence cu scorul de 29-25, în dauna formației SCM Craiova.

Deși rămasă, după accidentarea gravă urmată de o intervenție chirurgicală la tendonul ahilian, a extremei Oana Ionescu, și fără serviciile muntenegrencei Ivana Bozovic – cea care a suferit la un antrenament, la o schimbare de direcție, o ruptură a ligamentului încrucișat anterior -, trupa CSM-ului trebuie să profite de statutul de favorită a întâlnirii cu ardelencele, care ocupă locul al X-lea în ierahia la zi a LN, cu 22 de puncte, la 11 lungimi distanță față de gazde. În condițiile în care a rămas fără un inter stânga important, Hrupec va trebui să-i ofere minute mai multe ucrainiencei Alla Șeiko (foto, la minge; www.csmploiesti.ro), recuperată pe deplin după o operație la ligamente, alte soluții pe acest post fiind Nicoleta Tudor – folosită însă mai mult în defensivă, tot din cauza unei accidentări, dar ceva mai ușoară – sau, chiar, Mihaela Tivadar, căpitan al echipei, și primă opțiune la poziția de centru. În acest ultim caz, rolul de coordonator de joc îi va reveni Dacianei Curtean Balaban, revenită cu mare foame de performanță, după o absență prelungită de pe parchet, tot din cauza unei rupturi de ligament de la genunchi.

În afara Oanei Ionescu și a Ivanei Bozovic, cea din urmă plecând, chiar în ziua meciului cu „U” Cluj, spre Croația, pentru a fi operată la o clinică privită de lângă Zagreb, oraș în care a jucat pentru echipa Lokomotiva, de la care a venit la Ploiești, antrenorii CSM-ului au la dispoziție restul efectivului. Unul pe care l-au pregătit ca pentru un meci cu o echipă din prima parte a clasamentului. Iar asta fiindcă un succes este absolut obligatoriu pentru menținerea în cărțile calificării într-o cupă europeană.

Organizatorii așteaptă, vineri după-amiază, la sală, cât mai mulți iubitori ai handbalului, fani ai formației CSM Ploiești, mai ales că, așa cum notează siteul oficial al clubului local, va urma o pauză cometițională de o lună, jucătoarele lui Hrupec și Gheorghe primind liber timp de șapte zile, începând de sâmbătă, 27 februarie.