Nu numai Farului i-au plăcut trei ex-jucători ai Petrolului. Și Metaloglobusul s-a „amorezat” tot de atâția foști „lupi”!

Dragos Trestioreanu -

Nu numai Farului i-au plăcut trei ex-jucători ai Petrolului. Și Metaloglobusul s-a „amorezat” tot de atâția foști „lupi”!

Scriam, ieri, că petrolistul Paul Antoche li s-a alăturat, la Farul Constanța, altor doi foști coechipieri de la Ploiești, Georgian Păun – legitimat din vară la trupa „marinarilor” – și Raul Avram, rămas liber de contract, iarna asta, după despărțirea de Dacia Unirea Brăila. Dar, nu numai lui Petre Grigoraș i-au plăcut ex-„lupi”, ci și unui alt antrenor, trecut mai de curând de la liderul Sportul Snagov la bucureștenii de la Metaloglobus, aflați în subsolul ierarhiei Ligii a II-a, Balint Laszlo (foto la titlu, primul de la dreapta).

În afară de de-acum fostul astrist Robert Vâlceanu (foto la titlu, al treilea de la stânga), la trupa care joacă acasă pe un teren cu iarbă artificială au fost aduși și prezentați, potrivit www.liga2.ro, Claudiu Herea (foto sus, în mijloc, între agentul său, Marius Apostu, și președintele Metaloglobusului, Marius Burcă), Florin Plămadă (foto la titlu, al doilea de la dreapta), combatanți, tot la Petrolul, în cele 21 de etape scurse din vară și până în ultima lună a anului trecut, ca și Antoche – și Gabriel Frâncu (foto la titlul, al doilea de la stânga), disponibilizat de conducerea Petrolului, în vara lui 2018, ca și Avram, de altfel, apoi și de cea a Farului, iarna asta. Cei trei au fost opțiunile unui tehnician, mai sus-amintitul Balint, aflat de două ori pe lista scurta a antrenorilor care să-l înlocuiască, la trupa „lupilor”, pe Romulus Ciobanu, în vară, respectiv pe Leo Grozavu, în toamnă.

Cu Herea și Plămadă – cel din urmă refuzând oferta lui Vivi Răchită de a merge la „lanterna roșie” a eșalonului secund, ACS Poli Timișoara, deși l-ar fi reîntâlnit în oraș pe fratele său, Ionuț, echipier al lui ASU Poli -, suporterii Petrolului se vor revedea pe arena Ilie Oană, la primul meci oficial de pe teren propriu, din 2019, iar cu Frîncu, în același loc, dar după mai bine de șase luni. În schimb, cu Păun, Avram și Antoche o vor face în deplasare, pe stadionul Gheorghe Hagi, din Constanța, la deplasarea pentru duelul cu doborgenii. Iată că foști găzari au mare căutare în L2 – Jean Prunescu (foto jos) a ajuns la Dacia Unirea Brăila, Alexandru Ciocâlteu, la Aerostar Bacău, Robert Grecu, la Daco-Getica București, Mihai Ene, la mai sus-amintita ASU Poli, și Antonio Ristea, la CS Mioveni – și este posibil să nu se fi tras încă linia în subsolul listei de transferuri!

Foto: www.liga2.ro