Nu s-a dat marca. Eventual la anul, a doua zi după Valentine’s Day. Se speră însă că nu și… la mulți ani!

Dragos Trestioreanu -

Nu s-a dat marca. Eventual la anul, a doua zi după Valentine’s Day. Se speră însă că nu și… la mulți ani!

Astăzi, 21 decembrie 2016, urma să se dezbată, în ședința ordinară a Consiliului Local Ploiești, proiectul înaintat de către consilierul local PNL, Florin Neagu, cu privire la acordarea, gratuit, a mărcii Petrolul către ACS Petrolul ’52, entitate acceptată de către suporteri drept continuatoarea tradiției clubului găzarilor înființat în 1924, la București, sub numele de Juventus, și mutat la Ploiești, în 1952. Deoarece, proiectul nu a avut avizul departamentului juridic din Primăria Ploiești, pe motiv că nu se specifică numele AS Petrolul ’52 drept cea care să primească marca, acesta a fost scos de pe ordinea de zi, recomandându-se o mai bună fundamentare a speței și discutarea ei a doua zi după „Valentine’s Day”, anul viitor, pe 15 februarie! De amintit că solicitarea primăriei de a se găsi un evaluator al unei mărci cedate municipalității de către foștii acționari ai SC FC Petrolul nu a găsit ecou, neprezentându-se niciun amator în acest sens și fiind slabe speranțe că va fi găsit unul.

cristi-vlad-si-george-botez-sportonlineph-roLa ședința de CL de azi, prezidată de către șeful grupului de consilier locali PSD, avocatul George Botez (foto în centru) au fost prezenți mai mulți suporteri ai Petrolului ’52 și președintele executiv al acestei echipe, Cristian Vlad (foto în pulover albastru-gri-roșu), cu toții așteptând un vot favorabil, după dezbateri. Cum acestea nu au mai avut loc, proiectul fiind scos de pe ordinea de zi, nu a mai rămas de așteptat decât ședința din 15 februarie 2017.

Este de neînțeles de ce, după atâta timp, nu s-a putut face un proiect de hotărâre la care să nu se mai fi găsit nimic de reproșat, demisia din CL Ploiești a autorului acestuia, Florin Neagu, anunțată de www.republikanews.ro, arătând însă că altceva ar fi fost, de fapt, la mijloc! Potrivit unui alt site local, www.sportonlineph.ro, s-a cerut ca, pentru documentarea viitorului proiect de hotărâre, să se ia legătura cu cluburile Universitatea Cluj, ASA Târgu Mureș, CSM Poli Iași și CS Universitatea Craiova, pentru a se afla cum s-a procedat în cazul acestora. A fost însă foarte clar acolo, adică asocierea cu municipalitatea, în baza Legii 350/2005. Adică, exact ceea ce fanii și fondatorii ACS Petrolul ’52 Ploiești au refuzat încă din start, din vara acestui an mai precis. Dacă viitorul proiect nu va include o colaborare, în baza acestei legi, cu Primăria Ploiești, să se înțeleagă că nu va exista nicio șansă a se acorda marca ACS Petrolul ’52 Ploiești? De urmărit!

Foto: www.republikanews.ro și www.sportonlineph.ro