Nu se mai acordă primul ghiozdan pentru clasa I și cutia școlarului pentru clasa pregătitoare, anunţă Primăria Ploieşti

Redactia -

Nu se mai acordă primul ghiozdan pentru clasa I și cutia școlarului pentru clasa pregătitoare, anunţă Primăria Ploieşti

Primăria Municipiului Ploiești anunță ploieștenii că, începând cu anul școlar 2023-2024, nu se vor mai acorda primul ghiozdan pentru clasa I și cutia școlarului pentru clasa pregătitoare.

   Prin votul consilierilor Marcu Valentin, Frusina Vlad, Nicoleta Ştefan, Radu Simionescu, Dragoş Măchiţescu, Simona Popescu, Daniel Nicodim, Anca Popa, Ştefan Alexandru, Gheorghe Sârbu, Popa Gheorghe, Bolocan Iulian, Valentin Săbău, Horia Popovici, Aurelian Tudor, George Botez, Bogdan Lupu, Rareș Enescu, Nemeş Constantin şi Mihai Tonsciuc  programele „Primul Ghiozdan” și „Cutia școlarului” își încetează aplicabilitatea.

   În aceeași hotărâre de consiliu local s-a aprobat acordarea, începând cu anul școlar 2023-2024, a  voucherelor educaționale în cuantum de 150 de lei de copil pentru preșcolarii și elevii din ciclurile primar și gimnazial din unitățile de învățământ de pe raza municipiului Ploieșticare au domiciliul/reședința în municipiul Ploiești.

Voucherele educaționale pot fi folosite exclusiv pentru achiziționarea de rucsacuri/ghiozdane, rechizite școlare, cărți/caiete de activități, culegeri/atlase.

   Voucherele se acordă pe baza cererii formulate de către un părinte sau tutore. Cererea poate fi depusă atât în format letric la Registratura Primăriei Municipiului Ploiești, cât și electronic la adresa de e-mail: [email protected] și va fi însoțită de o copie a certificatului de naștere a preșcolarului sau elevului, precum şi de o adeverință/declarație pe proprie răspundere privind calitatea de preșcolar, respectiv de elev a beneficiarului.

   Perioada de depunere a cererii respective este 15 august-30 septembrie 2023.