Din nou, o săptămână cu rele, dar și cu bune, la FC Petrolul. Resentimentele și-au spus cuvântul? Revenire mult așteptată a unui stângaci letal

Dragos Trestioreanu -

Din nou, o săptămână cu rele, dar și cu bune, la FC Petrolul. Resentimentele și-au spus cuvântul? Revenire mult așteptată a unui stângaci letal

Înaintea unei luni, decembrie, cu nu mai puțin de cinci meciuri importante, patru în campionatul SuperLigii, respectiv unul în ultima etapă a grupelor din Cupa României, la FC Petrolul iar nu a fost liniște. Ei bine, nu chiar ca și cu prilejul grevei din cauza neachitării unor salarii ale fotbaliștilor antrenați de Florin Pârvu, dar nici prea departe. În acest context neplăcut, o veste realmente bună nu a atras, aparent, dar și nedrept, totodată, atenția. Așa cum ar fi meritat, mai ales că fusese așteptată vreme de vreo cinci luni. Să încep, mai jos, cu „relele”, ca să termin, pentru optimism, cu binele.

O informație postată pe grupul de Facebook al galeriei de la peluza 1-Ilie Oană, o veste care altfel cine știe dacă mai ajungea la suporterii Petrolului, dinspre conducerea clubului, a atras atenția. Iar asta asupra faptului că un personaj din cadrul CSM Ploiești – club administrator al arenei purtând numele unui fost mare antrenor al găzarilor – ar fi interzis antrenamentul echipei „lupilor”. Deși nu i s-a dat numele în postare, suporterii nu s-au ferit deloc, în comentarii, să-l dezvăluie. Acuzat că ar fi resentimentar pentru trecutul și prezentul lui, ex-managerul general al defunctei SC FC Petrolul, prahoveanul Valeriu Răchită (foto sus, în text), mai cunoscut drept Vivi Răchită, s-a apărat și a și… „contraatacat” imediat.

Pe cale de consecință, fostul stelist, în afară de a fi și petrolist, așa cum se autodeclară public, a precizat că numai doi fotbaliști de la clubul găzarilor se antrenau pe stadion, într-un moment în care gazonul era afectat de ploaie, ci nu tot lotul era acolo. În plus, el a reclamat că FC Petrolul nu ceruse voie, în scris, de la „împărăție”, pentru a fi puse copete pe iarbă. Iar ulterior, să se dea drumul la antrenamentul fizic al fotbaliștilor Seniko Doua și Ismaël Diomandé. Motiv, pentru Vivi de a stopa ședința de pregătire, condusă de preparatorul fizic Carlos Menendez. Și, apoi, interzisă. Demis, mai de curând, împreună cu alți patru colegi de la CSM, de către fosta directoare, Vivi Răchită beneficiase însă de clemența înlocuitorului acesteia, Dănuț Burghelea (foto la titlu, în dreapta), cel care anulase rezilierile de contracte ale tuturor celor cinci angajați ai clubului municipalității. Burghelea a întărit că afirmațiile lui Vivi Răchită au fost cele corecte, iar oficialii de la Petrolul nu procedaseră așa cum cere protocolul încheiat între părți.

Contraatacul fostului fundaș central

Fostul antrenor a vrut să aibă ultimul cuvânt și a adus vorba – vezi „contraatacul” despre care am scris mai sus – de datoriile mari avute de ACS Petrolul ’52 Ploiești la municipalitate, atât la chiria de la „Ilie Oană”, cât și de la plata pentru mărci. Astfel, a căutat să deturneze atenția de la subiectul propriu-zis, oprirea antrenamentului, către o altă speță, care nu făcea obiectul episodului cu pricina. O speță care, cel puțin pentru ultima sa parte, se rezolvase la nivelul Consiliului Local Ploiești. Mai precis prin a se decide, la vot, eșalonarea plății pentru mărcile „Petrolul”. Deși câte unii au dorit să descrie episodul ca pe o furtună într-un pahar cu apă, valurile nu s-au ridicat defel până la… gura paharului, ci au dat bine și pe dinafară, orice ar fi. Cum-necum, astfel de gesturi și discuții între două entități locale care ar trebui să colaboreze, nu a se șicana, tulbură o liniște absolut necesară înaintea unei „luni de foc” pentru FC Petrolul, în vederea rămânerii în zona de play-off.

Din acest motiv, vestea conform căreia recuperarea tânărului mijlocaș Mario Bratu (foto jos, alături de antrenorul principal Florin Pârvu) a decurs mult mai repede decât se aștepta cineva, stângaciul cu șut letal, nu de puține ori, antrenându-se deja sub comanda lui Florin Pârvu și a staff-ului acestuia, nu a avut chiar impactul meritat. E drept, așa cum Bratu însuși recunoaște, el se pregătește acum nu la capacitate maximă, acest moment urmând a veni la debutul pregătirilor din debutul anului următor. Operat la ligamentele genunchiului piciorului său de bază, Mario a stat departe de teren mai bine de cinci luni, dar va fi din nou pe gazon, cu siguranță, în iarna care urmează. A fost totuși o informație care i-a bucurat mult pe fanii Petrolului, după momentele de repulsie față de acea interzicere a unui antrenament al celor doi petroliști, pe arena Ilie Oană. Chiar nu se poate renunța la resentimente, nici acum, după ce a trecut destulă vreme?

Foto: www.telegrama.ro, www.incomod.ro, en-wikipedia.org și www.fcpetrolul.ro