„Nu voi plăti niciodată din banii copiilor de la Petrolul către primărie mărci sau orice altceva taxe, în loc să fie invers!”. Același Costel Lazăr: „ACS Petrolul ’52 are marcă înregistrată la OSIM! De ce să se plătească alte mărci la licitație?”!

Dragos Trestioreanu -

„Nu voi plăti niciodată din banii copiilor de la Petrolul către primărie mărci sau orice altceva taxe, în loc să fie invers!”. Același Costel Lazăr: „ACS Petrolul ’52 are marcă înregistrată la OSIM! De ce să se plătească alte mărci la licitație?”!

Cu trei zile înaintea meciului de prezentare a lotului ACS Petrolul ’52 Ploiești pentru ediția 2021-2022 a campionatului Ligii a II-a de fotbal, cel cu echipa din același eșalon Concordia Chiajna, președintele executiv al clubului găzarilor, Costel Lazăr (foto jos), explică de ce nu se va participa nici la a doua ședință de licitație de la primărie. Astfel, Lazăr a declarat pentru www.gazetaph.ro că „nu voi plăti niciodată din banii copiilor de la Petrolul către primărie mărci sau orice altceva taxe, în loc să fie invers! ACS Petrolul ’52 are marcă înregistrată la OSIM. De ce să se plătească alte mărci la licitație? Atâta timp cât nu se răspunde, în scris, la adresele noastre de solicitare a mărcilor pe termen limitat, nu consider că avem dialog cu primăria! Pe cei interesați, îi rog să studieze legea 215/2001 republicată, art 36, al 7, lit a: Consiliul Local! De subliniat că tocmai pe această lege s-a funcționat la Giurgiu, cu Astra, eu însumi semnând acolo contractul de asociațiune prin participațiune, pe 10 ani, cu prelungire pe încă 10. Și, nota bene, fără vreun drept la veto al primăriei locale! Să știe toată lumea că se poate, numai la Ploiești nu se vrea!”.

În ceea ce privește discuția despre scut, adică stema Petrolului original, desenată cu ocazia trecerii de la secția de fotbal a CS Petrolul la FC Petrolul, același Costel Lazăr a fost clar: „Nu voi pune nicio stemă aflată la primărie, nici nu avem cum, în acest moment, pot să rămână cu ele în sertar, dacă așa văd că se intenționează! Avem stema noastră (n.r. vezi foto pe echipamentul purtat în toamna anului 2019 de către antrenorul principal de-atunci Flavius Stoican și de preparatorul fizic din staff-ul acestuia) și mă întreb dacă a fost contestată atunci când era expusă în public, la antrenamente filmate. Nu, nu a fost contestată deloc de nimeni! Deci, nu există acum vreo altă entitate care s-o conteste, putând-o folosi noi, fiind recunoscută și înregistrată de OSIM. În caz contrar, ne-ar fi fost refuzată. Este, deci ,recunoscut faptul că suntem singura persoana juridică ce a folosit-o fără niciun fel de probleme. Ce m-a surprins a fost o declarație a cuiva, nu-i dau numele, este bine cunoscută persoana respectivă, cum că mărcile ar fi ale cabinetului primarului! Pe cale de consecință, acolo pot rămâne sau – dacă are bani să le achiziționeze acea persoană – se poate duce la cea de-a doua licitație s-o facă!”.

Ca urmare a acestor declarații, șeful Executivului clubului ploieștean a pus capăt întrebărilor puse de suporteri în ceea ce privește absența de la licitație a clubului găzarilor, folosirea unei steme în următorul sezon care stă să înceapă, stemă care va fi cea a ACS Petrolul ’52, înregistrată legal la OSIM și folosită deja în public, în urmă cu aproape doi ani. Desigur, vor apărea diverse reacții, fiecare fan urmând a se manifesta în funcție de simpatiile și așteptările sale. Până una-alta, aceasta este realitatea și este justificată la momentul de față, volens-nolens.

Foto: capturi FCP TV și www.fcpetrolul.ro