Numai 10 fotbaliști din lotul de L3 al Petrolului vor rămâne pe loc! Primul nou semnat, Claudiu Herea

Dragos Trestioreanu -

Numai 10 fotbaliști din lotul de L3 al Petrolului vor rămâne pe loc! Primul nou semnat, Claudiu Herea

Conducerea Petrolului a decis, pentru sezonul 2018-2019 din Liga a II-a, să mai păstreze doar 10 fotbaliști din lotul avut în Liga a III-a, restul urmând a fi complet prin achiziții, la care staff-ul administrativ, în frunte cu Cristian Vlad, lucrează non-stop în acest zile, totul fiind top-secret până a fost semnat, astăzi, 19 iunie, primul transfer – bucureșteanul Claudiu Herea.

Pe parcursul conferinței de presă de prezentare a noului antrenor principal al FC Petrolul, băimăreanul Leontin Grozavu, președintele executiv Cristi Vlad, întrebat despre noutățile din efectiv, pentru viitorul campionat, a răspuns că vor exista, desigur, dar vor fi anunțate pe siteul clubului doar după ce jucătorii vor semna contracte cu gruparea „galben-albaștrilor”. La câteva ore de la acea declarație, Vlad s-a fotografiat alături de prima achiziție pentru Liga a II-a.

Este vorba despre mijlocașul central ofensiv Claudiu Herea, adus la Ploiești de către fratele său mai mare cu cinci ani, mult mai cunoscutul Ovidiu Herea, mezinul punându-și apostila pe un angajament întins pe doi ani. Herea cel mic, ca vârstă, nu ca stat, a fost o țintă mai veche pentru ACS Petrolul 52, prima oară fostul jucător al Victoriei Brănești, Viitorul Constanța, Rapid București, Sepsi Sfântu Gheorghe și CS Balotești alegând-o pe prim-divizionara din Ardeal, iar a doua oară – pe formația de la care a venit acum la Ploiești. În Covasna, Herea jr. a jucat doar în tur, fiind lăsat să plece liber de contract în iarnă, el bifând primul gol marcat în Liga 1 de Sepsi! A fost la început titular cert acolo, fiind responsabil cu fazele fixe, însă cu timpul, din cauza lipsei de rezultate bune ale trupei antrenate de Valentin Suciu, a mai trecut și pe banca de rezerva. La Balotești, a prins tot returul, alături de fratele său, Ovidiu, și a jucat la nivelul lui normal. Este o achiziție foarte bună pentru un Petrolul din eșalonul secund. Claudiu are 28 de ani, a bifat 33 de prezențe în prima ligă și are și trei reușite.

Miercuri, 20 iunie, de la ora 18.00, Claudiu Herea, ca și alți nou-veniți, poate fi văzut pentru prima oară în echipamentul galben-albastru, pe arena Ilie Oană, deocamdată, e drept, în cel de antrenament. Mâine, suporterii vor face cunoștință cu aproape tot lotul nou al favoriților, înainte de demararea pregătirilor, care se vor desfășura la Brazi, pe fosta arenă Chimia, până pe 8 iulie, inclusiv, iar de a doua zi, până pe 21 iulie, în Slovenia, acolo unde sunt prevăzute și patru meciuri-test.

Foto: www.fcpetrolul.ro