Numai 12 zile până la reunirea lotului Petrolului, pentru pregătirea restului returului. Urmează un cantonament în Turcia

Dragos Trestioreanu -

Numai 12 zile până la reunirea lotului Petrolului, pentru pregătirea restului returului. Urmează un cantonament în Turcia

Vacanța de iarnă a Petrolului este mai pe sfârșite, odată cu încheierea sărbătorilor, în mai puțin de o săptămână, Laurențiu Marinescu și coechipierii lui vor reveni la antrenamente. Unele care vor fi conduse, ca și în cazul ultimelor două meciuri oficiale din acest an, de Mugurel Cornățeanu. Cu siguranță că, după Anul Nou, vor mai apărea și alte noutăți cu privire la capitolele sosiri și plecări în/din lotul „lupilor”. Până una-alta, au cerut rezilierea, reamintesc, Cristian Danci și Antonio Cruceru. Iar, dată fiind rapiditatea punerii apostilei acestora pe contracte cu SCM Gloria Buzău, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele, ambele din Liga a III-a, este limpede de înțeles că aveau aceste oportunități dinaintea terminării partidelor desfășurate în 2018.

Destul de repede după sărbătorirea Revelionului 2019, fotbaliștii de la FC Petrolul Ploiești, ocupanții unui loc de baraj (al treilea) în ierarhia ediției în curs a campionatului Ligii a II-a, se vor revedea, conform tradiției anuale, la arena Ilie Oană, pentru a demara antrenamentele în vederea pregătirii celor 17 etape rămase de disputat din retur. Plasați la egalitate de puncte cu echipa de pe poziția secundă, Academica Clinceni, și la numai o lungime în spatele liderului, Sportul Snagov, petroliștii pot aborda astfel în liniște partea a doua a sezonului. Asta mai ales că dinspre șefa de pluton din Ilfov vin vești contradictorii, preconizata iminentă mutare la Dobrogea rămânând în coadă de pește, Consiliul Local Mangalia delegând cinci consilieri să discute după sărbători, mai în detaliu, condițiile de preluare a trupei de la Snagov. Aflând de tergiversarea momentului „teleportării” la malul Mării Negre, echipierii campioanei de toamnă-iarnă au amenințat deja cu introducerea de memorii la FRF, pentru a fi declarați liberi de contract, clubul neachitându-le salariile pe ultimele două luni! În schimb, Clinceniul stă bine, mai rămânând de văzut numai când îi va da… un mare simpatizant al FCSB-ului, dintr-o lojă de la „Arena Națională”, semnalul abordării cu adevărat serioase a luptei pentru promovare!

De marți, 8 ianuarie 2019, Marinescu & Co. se vor repune sub comanda lui Mugurel Cornățeanu, Ovidiu Chiribici și Vasile Șleam, iar a doua zi, pe 9, vor face vizita medicală. Antrenamentele sunt programate a se desfășura exclusiv pe plan local până pe 28 ianuarie, atunci când „lupii” se vor urca în avionul de Antalya, via Istanbul, pentru un stagiu de pregătire până inclusiv 9 februarie, ce va fi găzduit de Aska Lara Resort&Spa, din stațiunea Lara. Un stagiu cu patru jocuri-test, dintre care primele două, deja anunțate pe www.fcpetrolul.ro, cele cu FK Belașița (locul 10, Liga I din Macedonia), din data de 30 ianuarie, și cu FC Rotor Volgograd (poziția a XV-a din Liga a II-a a Rusiei, rămasă în eșalonul secund, la finele campionatului trecut, numai pentru că echipa care a terminat deasupra nu a obținut licența de participare), de pe 2 februarie, se anunță interesante. Condițiile pregătire și cazare din Turcia, de care va beneficia lotul Petrolului, sunt la superlativ, meritul fiind al partenerului-finanțator, Veolia România, cea care a asigurat suportul material al deplasării.  

Foto: www.fcpetrolul.ro