Numai 3 puncte au mai rămas între CS Blejoi Vispeşti şi liderul Ligii A Prahova, Unirea Câmpina!

Redactia -

Numai 3 puncte au mai rămas între CS Blejoi Vispeşti şi liderul Ligii A Prahova, Unirea Câmpina!

Dacă, la finele turului ediţiei 2011-2012 a campionatului Ligii A Prahova de fotbal, între „campioana de toamnă”, Unirea Câmpina, şi principala sa contracandidată la locul ce permite calificarea la barajul pentru promovarea în al treilea eşalon al sportului rege din România, CS Blejoi Vispeşti, erau nu mai puţin de 9 puncte, acum – cu opt etape înainte de finalul întrecerilor -, ecartul s-a redus la doar trei! Iar asta în urma a tot atâtea rezultate de egalitate ale câmpinenilor, în disputele din deplasare cu Petrolistul Boldeşti (1-1), SC FC Petrolul II Ploieşti (0-0) şi, în runda a XXVI-a, Unirea Urlaţi (1-1). În schimb, cei cei de la Vispeşti au reuşit, în partea a doua a competiţiei, numai succese. Astfel, în prezent, Unirea Câmpina are 68 de puncte şi +29 la „adevăr”, iar CS Blejoi Vispeşti,  65 (+26), în condiţiile în care returul derbiului întrecerilor se va desfăşura pe 19 mai 2012, pe terenul grupării lui Adrian Nistoroiou şi a Primăriei Blejoi. Însă, duelul este încă departe de a se fi încheiat, pentru Bogdan Onuţ şi colegii lui de echipă urmând, sâmbătă, 5 mai, ora 11.00, un meci extrem de dificil, la Boldeşti, cu ocupanta poziţiei a III-a din ierarhia la zi, Petrolistul.

Iată care au fost partidele disputate în etapa cu numărul 26: CSM Câmpina – Petrolistul Boldeşti 2-0 (1-0); Tinereţea Izvoarele – Caraimanul Buşteni 3-2 (0-0), cu toate reuşitele consemnate în intervalul ultimelor 19 minute ale partidei şi cu revenirea gazdelor, după 0-2, în doar 13 minute; AFC Brebu – CS Păuleşti 0-2 (0-0); Progresul Drăgăneşti – Avântul Măneciu 2-1 (1-1); Unirea Urlaţi – Unirea Câmpina 1-1 (0-0), ulterior deschiderii scorului de către oaspeţi, în minutul 72, prin Andrei Ciobanu, şi a egalării din al patrulea minut de prelungiri, dictate de către centralul ploieştean Ovidiu Oprea, graţie penaltiului transformat de Sorin Juju; CS Băneşti Urleta – Dero Ploieşti 2-2 (1-1); CS Ceptura – FC Astra III Ploieşti 3-1 (2-1) şi CS Blejoi Vispeşti – Carpaţi Sinaia 7-2 (4-2). De 3 puncte în deplasare, dar obţinute la „masa verde”, a beneficiat SC FC Petrolul II Ploieşti, fiindcă echipa care trebuia sa-i fi gazdă, în această etapă, s-a retras din Liga A Prahova, în pauza de iarnă, şi pierde toate meciurile din retur, cu 3-0.

La Blejoi, băieţii intelgientului tehnician Victor Roşca i-au mulţumit pe cei 300 de fani ai lor, prezenţi în tribună, printr-un festival de goluri, „caimacul” luându-l talentatul junior de 17 ani, Alexandru Simion, cel care a bifat nu numai primul său gol pentru CS Blejoi Vispeşti şi, iplicit, în Liga A Prahova, ci şi cel dintâi hat-trick al său! Au mai fost şi ratări imense, cât pentru două-trei partide, „de vină” fiind şi experimentatul portar sl sinăienilor, căpitanul Carpaţiului, Florin Dogaru, care a limitat, cum a putut, scorul final. Cofruntarea, una dezechilibrată, chiar dacă oaspeţii au egalat, 1-1, la un moment dat, a avut parte de un arbitraj aproape perfect al unei brigăzi formate din promiţătorii Valentin Marinică (Cornu), Roxana Bănăseanu (Câmpina) şi Ionuţ Gheorghe (Păuleşti), care suntem convinşi că l-au impresionat şi pe preşedintele comisiei judeţene de profil, Marian Deaconu, delegat ca observator al întâlnirii. O primă bilă albă i-am acordat centralului Marinică, atunci când a observat, înainte de start, că jucătorii ambelor combatante aveau jambiere de culoare albă. Pentru a nu apărea confuzii, arbitrul i-a cerut delegatului celor de la Blejoi, Vali Nicoară, ca gazdele să le schimbe. Iar cum şi oaspeţii aveau tricouri alb-bleu, Nicoară a mers şi mai departe, solicitându-le alor săi să-şi pună şi tricouri negre, în locul celor albe, folosite la încălzirea de dinaintea partidei.

Junele Simion (7) a deschis „balul”, scăpând singur spre buturile adverse şi executându-l cu sânge rece pe Fl. Dogaru, după alte numai 6 minute venind însă restabilirea egalităţii, pe tabela de marcaj, graţie unui „golazo” al lui Alexandru Bârsan (şut din drop,  de la 17 metri, uşor lateral dreapta, mingea trecând peste tânărul goal-keeper Bogdan Manea, surprins puţin ieşit dintre buturi). Vicky Roşca şi-a îndemnat imediat jucătorii să asedieze careul advers, însă golul avea să vină abia în minutul 28, atunci când Onuţ a transformat, cu siguranţă, o lovitură de pedeapsă, just acordată pentru un fault al lui Davidoiu asupra lui George Bridinel. Din acel moment s-a dat startul unui adevărat iureş, ce a condus la un scor incredibil la pauză: 4-2, pentru Vispeşti! George Nincă l-a deschis pe Florin Gheorghe (30), pe stânga, cel poreclit Mega l-a depăşit uşor pe Marincaş şi a trimis mingea pe lângă portar, din colţul drept al lui „6 metri”. Apoi, acelaşi Simion (37) a reluat de la 8 metri, în plasă, un balon pus cu mâna, parcă, de Cristian Vlad. Apărătorul buturilor Vispeştiului, Manea, l-a trântit în careul mare pe Bârsan, după un contraatac-şcoală, iniţiat de Grancea, mijlocaşul Colţoiu transformând, cu fentă, lovitura de la „11 metri, în minutul 45+1.

În partea a doua a jocului, pe teren a fost doar o echipă, cea locală, cei de la Carpaţi cedând fizic şi fiind bucuroşi că au scăpat, finalmente, cu doar încă trei goluri primite. Cristi Vlad (64) şi-a încercat tirul, de la 25 de metri, şi – beneficiind şi de o uşoară deviere dintr-un adversar – a dus scorul la 5-2. Asta doar pentru numai trei minute, fiindcă golgheterul Ligii A Prahova, Bridinel (67), a făcut un un-doi superb cu mobilul Simion, l-a driblat apoi pe Dogaru şi a trimis în poarta goală, de la 10 metri, cu toată opoziţia unui fundaş sinăian, retras în disperare de cauză. În sfârşit tot Simion (78) – mijlocaşul născut în anul 1995 „explodând”, realmente, în acest meci! – a marcat şi pentru a treia oară, de data aceasta cu capul, din centrarea de pe stânga, a unui alt tânăr de perspectivă, Nincă. Astfel s-a pus punct unei dispute în care, repetăm, vioara întâi a fost, 98% din joc, CS Blejoi Vispeşti. Cea ai cărei jucători, după ultimul fluier, au ascultat, cu sufletul la gură, ce se petrecea la Urlaţi, penaltiul transformat de Juju fiind însoţit cu urale de către toţi localnicii!

CS BLEJOI VISPEŞTI: B. Manea 6 – Năescu 6.5, Al. Popa 6 (79 – Ad. Ioniţă), B. Onuţ (cpt) 7, Nincă 7 – Secreţeanu 7 – Bridinel 7.5, Cr. Vlad 7 (79 – V. Răducanu), Al. Simion 9, R. Catană 7 (79 – I. Radu) – Fl. Gheorghe 7 (51 – D. Nae 6.5). Antrenor: Victor Roşca.

CARPAŢI SINAIA: Fl. Dogaru 6.5 – Marincaş 4 (46 – Al. Clinci 4), Ardeleanu 4, Davidoiu 4, N. Ion 4 – Brânzea 5 – Grancea 6.5, Ştefănică 4.5 (82 – Pleşa), Colţoiu 6.5, Ad. Şandru 4.5 (79 – Dragoş Radu) – Al. Bârsan 8. Antrenor: Nicolae Luchian.

Au arbitrat: Valentin Marinică (Cornu) 7.5 – Roxana Bănăseanu 7.5 (Câmpina) şi Ionuţ Gheorghe 7 (Păuleşti).

Observator: Marian Deaconu (Ploieşti).

Cartonaşe galbene: Davidoiu (28), B. Manea (45+1), Fl. Gheorghe (50).