Numai două noutăți dinspre Petrolul Ploiești, cu tot atâtea zile înaintea reluării pregătirilor! Silviu Pana și Ștefan Bărboianu au semnat din decembrie 2020 contracte cu echipa „lupilor”

Dragos Trestioreanu -

Numai două noutăți dinspre Petrolul Ploiești, cu tot atâtea zile înaintea reluării pregătirilor! Silviu Pana și Ștefan Bărboianu au semnat din decembrie 2020 contracte cu echipa „lupilor”

Deși ar fi fost de așteptat ca – numai cu două zile înaintea reluării pregătirilor în vederea meciului din optimile Cupei României, care urmează a fi programat în intervalul 9-11 februarie 2021, a ultimelor șase partide din sezonul regular al campionatului Ligii a II-a de fotbal, urmate de cele din play-off/play-out – dinspre Petrolul Ploiești să fie cunoscute mai multe noutăți, în privința plecărilor și a sosirilor, numai două, și acelea de anul trecut, se știu, deocamdată. În fapt, una a devenit publică în decembrie 2020, iar altă, sigură tot de luna trecută, se așteaptă a deveni la fel, fie mâine, pe 5 ianuarie, fie chiar în ziua reîntâlnirii jucătorilor la primul antrenament condus de… pasionatul vânător – mai puțin de… puncte! – Viorel Moldovan. Fost echipier al lui Turris-Oltul Turnu Măgurele, Silviu Pană, rămas liber încă înaintea ultimelor trei etape din sezonul regular desfășurate anul precedent, a fost prezentat oficial de către președintele executiv Costel Lazăr. Iar Ștefan Bărboianu, revenit la Ploiești după plecarea la aceeași Turris-Oltul în din vara precedentă, urmează să fie „instalat” și el, așa cum scriam mai sus. În rest, s-a auzit de atacantul Alexandru Ioniță I, dar se zice și că ar fi fost negat interesul pentru ex-fotbalistul germanilor de la FC Köln, din 1.Bundesliga.

Apoi, și de un alt vârf s-a mai discutat, este vorba despre Marius Coman (foto, în text, al treilea de la stânga), de la Fotbal Comuna Recea, despre care antrenorul lui din partea finală a toamnei trecute, prahoveanul Nicolae Constantin (foto jos, la meciul cu Petrolul, de la Recea), a mărturisit, pentru www.liga2.prosport.ro, că a fost întrebat, luna trecută, de cineva de la Petrolul despre situația jucătorului. Însă, se spune că maramureșeanul nu ar mai prezenta interes pentru clubul găzarilor, fiind urmărite alte piste mai bune. În privința plecărilor, așa cum www.gazetaph.ro a notat deja, singurul aproape sigur viitor plecat ar fi fundașul stânga belgian Joeri Poelmans, cel care și-ar dori să își continue activitatea la o echipă la care să joace mai mult decât la Petrolul Ploiești. În rest, nimic-nimic, pesemne că acționând din nou principiul arhicunoscut: „unul venit, altul plecat„! Iar cum a sosit Silviu Pană și ar „dispărea” Poelmans, urmează a se vedea dacă, odată cu venirea lui Bărboianu, ar reveni, posibil mai devreme, la FC Botoșani, fundașul dreapta argentinian Bryan Mendoza. Se mai zvonea totuși că și alți străini ar fi pe „făraș”, precum fundașul central columbian Jhon Steven Mondragón Dosman sau atacantul camerunez Steve Leo Beleck A’Beka. Dar, repet, nimic nu a fost comunicat oficial până la această oră.

Cert ar fi că, odată cu chemarea la Viitorul a lui Răzvan Matiș, „underul” împrumutat până la vară la Petrolul, dar dorit de Mircea Rednic, în prezent, pentru a fi testat dacă ar corespunde la Liga 1, Moldovan va avea nevoie de un alt jucător sub vârsta cerută de regulamentul FRF, în cazul celui mai sus-menționat născut în 2000 sau mai devreme. Însă, nu-i mai puțin adevărat că acest sector, al „underilor”, nefiind chiar foarte bine reprezentat, în comparație cu al altor contracandidate la promovare, ar fi nevoie de mai mulți tineri pentru a se face față cu brio unei perioade extreme de dificile. Una de calificare în play-0ff și, ulterior, de clasare cel puțin pe unul dintre locurile de baraj sau – de ce nu? – de accedere directă pe prima scenă a fotbalului autohton. Așa se și obțin performanțe la L2, stând OK atât la seniori, cât și la „underi”! Rămâne de văzut astfel dacă, prin relațiile sale bine cunoscute, Costel Lazăr va putea atrage și acest gen de fotbaliști la Petrolul. Dacă va fi însă ca altădată, adică se va avea parte de sosiri de la reluarea pregătirilor și până la redebutul campionatului, atunci se va oferi un alibi antrenorului în privința omogenizării lotului. În eventualitatea în care așa va fi, eventuala arătare cu degetul în direcția conducerii ar cam deveni justificată!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.liga2.prosport.ro