Numai Petrolul ’52, Rapid Mizil, CS Blejoi și Măgura Trestioara joacă, în week-end, în optimile Cupei României! Restul meciurilor, pe 5 aprilie

Dragos Trestioreanu -

Potrivit programul stabilit de AJF Prahova, după tragerea la sorți a fazei locale a optimilor ediției 2017-2018 a Cupei României-Timișoreana, în week-end ar fi trebuit să se dispute opt meciuri, dintre care patru – sâmbătă, 25 februare, de la ora 14.00, iar restul de tot atâtea, a doua zi, de la 11.00. Însă, din cauza unor terenuri încă impracticabile, după ninsorile din ultima vreme și, apoi, topirea înceată a zăpezii, numai două se vor mai desfășura. Ambele vor fi sâmbătă, de la 14.00: Rapid Mizil (Superliga B) – ACS Petrolul ’52 Ploiești (liderul Ligii A) și CS Blejoi (locul doi în ierarhia turului Ligii A) – AS Măgura Trestioara (Superliga B). În urma creșeterii semnificative a temperaturii, terenurile gazdelor de la Mizil și, respectiv, Blejoi, se vor prezenta bine la momentul partidelor din competiția KO. După cum se vede, la mai puțin de 24 de ore, zăpada a dispărut complet de pe suprafața de joc a arenei din Blejoi (foto; Paul MÂINEA).

Teren Blejoi 1, 22.II.2017În schimb, duelurile din aceeași zi și de la aceeași oră, dintre CSO Tricolorul Breaza și Petrolul Băicoi, respectiv Unirea Urlați și AFC Brebu vor avea loc pe 5 aprilie. La fel cum se va întâmpla și cu cele fixate duminică, pe 26 februarie, de la ora 11.00: Speranța Olari (Liga B) – Avântul Măneciu (Liga A), Unirea Cocorăștii Colț (Liga A) – AFC Bănești-Urleta (Liga A) și CS Mănești 2013 Coada Izvorului (Liga A) – CSO Teleajenul Vălenii de Munte (Liga A), ultimele două fiind echipele cu cele mai lungi denumiri din Liga A Prahova. Al patrulea meci, cel dintre AS Tufeni Băicoi (Liga A) și CS Păulești (Liga A), nu se va mai disputa deloc, deoarece gazdele de la Tufeni s-au retras, în această iarnă, din cel dintâi eșalon județean. Drept urmare, cei de la Păulești se califică fără joc în faza sferturilor de finală.

Interesant este că oficialii de la Petrolul Băicoi au insistat – și încă mai insistă – ca partida de la Breaza să fie mutată la Câmpina, pe terenul sintetic al Liceului de Petrol, și să se desfășoare fie sâmbătă, de la 14.00, fie duminică – de la 11.00. „Continuăm să așteptăm răspunsul conducerii Tricolorului Breaza, la solicitarea noastră, pentru că vrem neaoărat să jucăm în acest week-end” – a declarat, pentru www.gazetaph.ro, antrenorul Petrolului Băicoi, fostul petrolist Eugen Bobi Codreanu, cel care a făcut din echipa pe care o pregătește o revelație a turului campionatului de elită județean de fotbal.