Număr record de bolnavi de coronavirus internaţi în spitalele prahovene – 21 iunie

Daniel Dimache -

Număr record de bolnavi de coronavirus internaţi în spitalele prahovene – 21 iunie

La nivelul județului Prahova, în data de 21 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1627 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 119 persoane și au intrat alte 132. În carantină instituționalizată se află 22 de cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate cu noul coronavirus 224 de persoane, dintre acestea opt au decedat, iar 103 au fost declarate vindecate și externate. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 11 noi cazuri de coronavirus în judeţ, ajungându-se la un număr record de internaţi (cazuri active), în spitalele din Prahova, de la izbucnirea pandemiei.
Dintre pacienții confirmați cu COVID-19, patru sunt internați la ATI.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Astfel, pe parcursul zilei de 20 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate două societăți comerciale. Au fost legitimate 227 de persoane și oprite în trafic 165 autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1465 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 46 de sancțiuni, în valoare de 26100 lei.
A fost deschis și un dosar de cercetare penală pentru o persoană în baza articolului 352 privind Zădărnicirea combaterii bolilor.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație. Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA
21 IUNIE 2020

(Fotografie cu caracter ilustrativ)