Număr record de turişti în Prahova în minivacanţa de Sfânta Maria

Redactia -

Număr record de turişti în Prahova în minivacanţa de Sfânta Maria

Judeţul Prahova a fost luat cu asalt de peste 18.000 de turişti, care şi-au petrecut aici minivacanţa de Sf. Maria după estimările prestatorilor locali. „A fost cel mai aglomerat weekend al sezonului estival iar mulţi dintre turiştii care sperau să găseasca cazare pe loc nu au avut succes, hotelurile avand camerele rezervate în avans. De aceea sfătuim turiştii să se organizeze din timp pentru aceast tip de minivacanta pentru a evita situaţiile neplăcute”, a declarat Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

Cu un grad de ocupare de 100%, staţiunile Sinaia, Azuga şi Buşteni rămân favoritele turiştilor. O surpriză plăcută a venit din partea oraşului Breaza care a avut un grad de ocupare de 100% şi Municipiul Campina care a fost ocupat în proporţie de 80%.

Vremea plăcută, concertele şi festivalurile au fost atracţiile principale. În Sinaia au avut loc Festivalul Internaţional Enescu şi muzica lumii (încă în desfăşurare – 8 – 30 august) şi Caravana de film Next (12 – 14 august). În Buşteni s-a desfăşurat Sărbătoarea Sfinxului din Bucegi (Concerte folk şi simfonice în fiecare zi, în cadrul „Zilelor Culturii la Buşteni”). La Breaza turiştii s-au bucurat de Festivalul „CALABREAZA” – 4 ore în fiecare zi de spectacol folcloric, şi au putut participa la o acţiune de ecologizare şi amenajare a obiectivului turistic „DEALUL CU TROVANTI”.

Tarifele pentru această perioadă au fost de la 300 lei/persoană pentru 4 nopţi de cazare la o pensiune de 4 stele, şi au ajuns până la 1000 lei/persoană pentru 4 nopţi de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de 4 stele.