Numărul 1 mondial a ratat trofeul de la China Open. Locul 15 WTA, Caroline Garcia, mai bună decât Simona Halep!

Dragos Trestioreanu -

Numărul 1 mondial a ratat trofeul de la China Open. Locul 15 WTA, Caroline Garcia, mai bună decât Simona Halep!

După ce a ajuns numărul 1 mondial, în urma victoriei de ieri, din semifinalele turneului China Open, de la Beijing, turneu de categoria Premier Mandatory, învingând-o în două seturi, 6-2; 6-4, pe cea care-i răpise șansa cuceririi unui Grand Slam în acest an, cel de la Roland Garros, adică letona Jelena Ostapenko, românca Simona Halep a disputat finala, cu începere de la ora locală 16.30, în compania franțuzoaicei Caroline Garcia. Cea din urmă, în formă mare, venea după un turneu câștiga și a făcut ravagii și în capitala Chinei, eliminând, rând pe rând, până în ultimul act, jucătoare cu nume, ultima fiind cehoaica Petra Kvitova. Deși a fost clar că tenismena din Franța avea un serviciu mult mai puternic, atingând viteze de aproape 200 km/h, finala a fost totuși una echilibrată, Halep oferind o replică solidă.

După un debut neașteptat de meci, cu câte un break de fiecare parte, s-a mers „cap la cap” până la 4-4, atunci când Garcia și-a făcut serviciul și, apoi, a bifat al doilea break al ei din primul set, pentru 6-4. Și al doilea set a fost la fel de echilibrat, cu un moment de cumpănă la scorul de 3-3, atunci când Simona a avut nu mai puțin de nouă posibilități de break, însă adversara a egalat-o de fiecare dată și, după aproape 10 minute de încleștare, și-a luat serviciul. S-a mers ulterior ca în actul precedent, cu diferența că Garcia nu a putut tranșa partida decât după tie-break, 7-6, adjudecat cu 7-3. A fost cel mai important turneu câștigat în carieră de franțuzoaică, aflată pe locul 15 WTA înainte de competiție, iar la finele acesteia a intrat în Top 10. Simona Halep a abordat finala nu numai ca proaspăt număr 1 mondial, ci și ca favorită 2 a întrecerilor de la China Open. De subliniat că, în vreme ce Halep este calificată deja la Turneul Campioanelor, de la Singapore, învingătoarea competiției de la Beijing mai are de luptat, cu englezoaica Johana Konta, pentru a ajunge acolo, pe ultimul loc admis la competiția asiatică.

Și în metropola din China s-a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că oricare jucătoare din Top 50, dacă nu și mai mult chiar, o poate învinge pe oricare, explicându-se astfel și desele schimbări de lider din ierarhia WTA.

Foto: www.digi24.ro