Numărul cazurilor de coronavirus, în Prahova, în continuă creştere – 22 mai

Daniel Dimache -

Numărul cazurilor de coronavirus, în Prahova, în continuă creştere – 22 mai

În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Prahova, la data de 22 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 988 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 41 persoane și au intrat 225. În carantină instituționalizată se află 181 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, 94 de prahoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, dintre care șase au decedat, 67 au fost declarați vindecați și externați, iar 21 se află în continuare sub supraveghere medicală în unități din Ploiești și Câmpina. Unul dintre pacienți, internat la secția de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Municipal Câmpina, se află în stare gravă, fiind ventilat mecanic. În ultimele 24 de ore, în judeţul Prahova, au fost depistate 5 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.
Astfel, pe parcursul zilei de 21 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost controlate șase societăți comerciale, au fost legitimate aproape 400 de persoane și oprite în trafic aproape 300 de autoturisme. De asemenea, echipele mixte ale MAI au efectuat verificări și la 465 de persoane aflate în auto-izolare.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 184 sancțiuni ( 30 dintre ele pentru abateri de la Legea 61, iar 154 pentru fapte săvârșite în context), în valoare totală de 111.000 lei.
Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA
22 MAI 2020