Numărul celor plecați definitiv de la Petrolul, dublul celui al nou-veniților! Mai sunt și trei detașați la alte echipe. Prunescu așteaptă și el să fie împrumutat

Dragos Trestioreanu -

Numărul celor plecați definitiv de la Petrolul, dublul celui al nou-veniților! Mai sunt și trei detașați la alte echipe. Prunescu așteaptă și el să fie împrumutat

Din toamnă și până zilele acestea, unele confirmate, altele încă nu, dar aproape de a fi reale, plecările de la FC Petrolul Ploiești au ajuns la nu mai puțin de 12. Adică, toți cei trei străini aflați în lot în vară-toamnă, Neziri, Lumu (foto, la titlu) și Tamuz, plus nouă autohtoni, Danci, Cruceru, Ene, Isvoranu, Ciocâlteu, Grecu, Plămadă și – cu titlu încă neoficial – Antoche și Herea. În afara lor, Rus, Velisar și Ristea au fost împrumutați la alte echipe, așa cum am mai scris, iar lui Prunescu se așteaptă a-i fi găsită o formație, tot pentru o detașare. Deci, 12+4 = 16.

În ceea ce privește numărul celor sosiți până acum, este vorba de patru „U 21”, Brînză, Borța, Moldoveanu și Stoica (foto sus, în text), și de seniorii greci Kozoronis și Sarris (foto jos, în text), plus cel român, Rusu. Dar, dacă am scris de Neziri și Lumu la plecați, pe parcursul returului, corect este să-l punem la nou-veniți și pe Laurențiu Marinescu, apărut la Ploiești după debutul sezonului. Astfel, a sporit numărul celor veniți la 8. Evident, la capitolul acesta, al nou-veniților, cu siguranță că se vor mai înregistra mișcări, până la plecarea la Lara, în Turcia, mai fiind 11 zile. Dar, vor mai putea veni jucători și în cantonamentul de acolo, odată ce echipele din prim eșalon românesc vor fi terminat și ele definitivarea loturilor pentru ultimele cinci etape din sezonul regulat și, apoi, pentru play-off sau play-out. La fel, pot exista variante și din străinătate, fotbaliști liberi de contract interesanți existând tot timpul.

Gândindu-ne că Mugurel Cornățeanu, antrenorul principal al Petrolului, ar putea avea un efectiv format din maximum 24 de echipieri, vorbindu-se deja că mai mulți ar fi inutil să mai fie, este clar că, indiferent că nu se vor ocupa chiar toate locurile celor plecați, tot va mai fi nevoie de achiziții. De câte numai președintele executiv al clubului găzarilor, Cristi Vlad, știe și, eventual, principalul său colaborator, Octavian Grigore, responsabil cu scoutingul. Poate și șeful staff-ului tehnic să mai fie consultat în unele cazuri. Cert este că, la acest moment, fără a se mai apela – în cele 17 etape rămase de disputat din retur – la improvizații, Petrolul ar mai avea nevoie de încă un portar cu experiență, în afara lui Bolboașă, prezența lui Brînză între buturi putând fi „jonglată” în funcție de adversară și, implicit, de interes, unul sau chiar doi fundași centrali de meserie, un mijlocaș central, dacă se va folosi și modulul 1-4-2-3-1, și un mijlocaș de creație, ca back-up pentru Marinescu, în cazul – Doamne, ferește! – accidentării sau suspendării acestuia. În rest, lotul ar fi acoperit pe toate posturile, titulari și rezerve. Rămâne acum să așteptăm să vedem dacă am gândit corect sau planurile conducerii or fi cu totul altele, aceasta fiind cea care are decizia, de fapt.

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.fcviitorul.ro și www.dailyrecord.co.uk