Numeroşi parlamentari prahoveni au parasit coaliţia condusă de PSD

Redactia -

Numeroşi parlamentari prahoveni au parasit coaliţia condusă de PSD

 

Deputaţii Nicolae Alexandri şi Paul Dumbrăvanu şi-au dat demisia, vineri, din PLR, partidul format de Călin Popescu Tăriceanu, declarându-se independenţi. Aceştia nu mai sprijină coaliţia de la putere, condusă de PSD. Primul a şi aderat la grupul parlamentar PNL, în timp de Dumbrăvanu a preferat să rămână total independent, fără să facă parte dintr-un grup parlamentar. Graţiela Gavrilescu, ajunsă ministru în Guvernul Ponta, fireşte a rămas pe loc, la fel şi Virgil Guran, care, însă, declara săptămâna trecută la VPTV, că va sprijini Guvernul aflat acum la putere atât timp cât va considera că va lua măsuri corecte.

 

De asemenea, deputatul Dragoş Gunia a ieşit din PMP şi a aderat la rându-i la grupul parlamentar PNL după ce s-a declarat independent. Gunia ajunsese la partidul Elenei Udrea după ce a plecat din PD-L, partid pe listele căruia şi-a câştigat mandatul de parlamentar.

 

Recent, senatorul Dan Ioniţă a părăsit şi el barca puterii. Abia transferat de la PP-DD la PSD înainte de alegerile prezidenţiale, acesta a trecut recent la formaţiunea politică fondată de Mircea Geoană.

 

Deputata Gabriela Lola Anghel, fosta şefă a PP-DD Prahova anunţa şi ea, la finele săptămânii trecute că pune bazele filialei judeţene a Partidul Naţional Democrat, o himeră politică în curs de înfiinţare.

 

Imediat după alegerile prezidenţiale, un alt deputat părăsea coaliţia remorcată de PSD, este vorba despre Răzvan Tănase. Acesta a rămas independent, după ce conducerea UNPR l-a exclus, obligată practic de declaraţiile deputatului de loc din Boldeşti-Scăieni, ce condamnau maniera în care fuseseră organizate alegerile în diaspora.

 

Nu e greu de anticipat că traiectoria parlamentarilor ce au luat distanţă de PSD va fi înspre Partidul Naţional Liberal aflat acum în opoziţie, însă care, fără îndoială, cât de curând, va prelua puterea prin demiterea Guvernului Victor Ponta.