O acţiune a poliţiei la magazinele din Rîfov, Fulga, Albeşti Paleologu şi Ciorani s-a lăsat cu amenzi în valoare de 100.000 lei

Redactia -

O acţiune a poliţiei la magazinele din Rîfov, Fulga, Albeşti Paleologu şi Ciorani s-a lăsat cu amenzi în valoare de 100.000 lei

Polițiștii prahoveni au continuat activitățíle desfășurate pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise  în sezonul rece şi pe timpul sărbătorilor de iarnă. Au fost verificați comercianți din Rîfov, Fulga, Albeşti Paleologu şi Ciorani și au fost aplicate sancțiuni în valoare de aproape 100 000 lei.

 

La data de 19 decembrie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al I.J.P. Prahova au actionat în Râfov, Fulga, Albeşti Paleologu şi Ciorani pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise  în sezonul rece şi pe timpul sărbătorilor de iarnă.

Astfel, începând cu ora 10, a fost verificată activitatea a 6 agenți economici, iar pentru neregulile depistate, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 91.000 lei.

Totodată, polițiștii au dispus confiscarea unor bunuri alimentare și nealimentare în valoare de 1 170 lei și au retras de la vânzare bunuri în valoare de 1.600 lei.

 

EXEMPLU:

În urma verificărilor efectuate la o societate, s-a constatat că oferit spre vânzare la punctul de lucru situat în com. Albeşti Paleologu, 30 l ulei, pentru care nu a putut face dovada provenienţei.

Totodată, a expus spre comercializare produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat.

Pentru abaterile constatate, agentul economic a fost sancționat contravențional de cu amendă în cuantum de 40.000 lei, dispunându-se măsura complementară a confiscării bunurilor.