O adolescentă din Irlanda a străbătut 2.500 km pentru a munci pe şantierul Habitat for Humanity din Ploieşti

Redactia -

Cliodhna Denvir Symington are 17 ani și este elevă la liceul Friends School din Lisburn, Irlanda de Nord. Împreună cu alți 11 colegi, Cliodhna a străbătut peste 2,500 de kilometri pentru a munci pe șantierul Habitat for Humanity România din Ploiești. Între 21 și 26 martie, elevii vor lucra peste 600 de ore pentru ca patru familii cu venituri mici să fie mai aproape de visul lor de o viață: acela de a avea o casă decentă.

Pentru a veni ca voluntari în România, elevii au strâns singuri fondurile necesare pentru a acoperi transportul, cazarea și toate costurile logistice, dar și pentru a face o donație care să ajute la ridicarea locuințelor din Ploiești.

Cliodhna a început pregătirile cu șase luni în urmă. Ea a organizat un maraton de șapte zile, în care a încercat să doboare diverse recorduri mondiale. Liceana a încercat să mănânce cât mai mult usturoi într-un minut, cât mai mult jeleu cu bețișoare chinezești, să îmbrace cât mai multe tricouri într-un minut, etc.  “Nu am reușit să ating niciunul dintre recordurile propuse, însă inițiativa mea a atras foarte mulți colegi de liceu și prieteni. Am strâns peste 500 de lire și sunt foarte bucuroasă”, mărturisește ea.

Liceeni, cu vârste între 16 și 18 ani, lucrează timp de o săptămână, alături de familiile beneficiar, la izolația interioară și exterioară a celor patru locuințe. Înainte de a sosi pe șantier, voluntarii s-au bucurat  de vizite la castelele Peleș și Bran. “Românii sunt foarte amabili, iar locurile vizitate au fost minunate. Am mâncat specialități românești și mi-au plăcut foarte mult”, a spus Owen Gray.

Prin proiectul „Construim împreună pentru comunitate”, dezvoltat în parteneriat cu Fundația Timken și Consiliul Local al municipiului Ploiești, Habitat for Humanity România va construi în sistem cvadruplex opt locuințe în Ploiești, între 2015 și 2017. Aproape 300 de voluntari străini și din companiile românești au muncit până acum la ridicarea locuințelor.Familiile cu venituri mici din Ploiești pot aplica pentru o locuință Habitat for Humanity până pe 28.04.2016. Criteriile de selecție și detalii despre procedura de aplicare se găsesc pe website-ul asociației www.habitat.ro urmând linkul.

Habitat for Humanity activează în județul Prahova din 2009, prin construcția și renovarea caselor pentru familii  defavorizate, construcția unui centru comunitar independent energetic în Boldești-Scăieni și intervenții la sistemele de încălzire pentru reducerea riscului la incendii.