O alpinistă căzută în prăpastie a fost salvată în munții Bucegi

Daniel Dimache -

O alpinistă căzută în prăpastie a fost salvată în munții Bucegi


Încă o intervenție reușită, astăzi, de Salvamont în colaborare cu IGAv-SMURD. O alpinistă a căzut aproximativ 250 m pe Valea Albă, din Abruptul Prahovean al Bucegiului, suferind multiple traumatisme și având mare noroc că a rămas în viață. Cum accidentul s-a produs la o altitudine de 2075 m, o acțiune terestră ar fi durat ore bune, iar viața alpinistei era pusă în pericol prin durata mare a intervenției.
S-a luat rapid decizia de a solicita sprijinul unui elicopter, acesta venind de la Târgu Mureș. La fața locului au fost coborâți cu troliul un salvator montan și medicul SMURD, care au pregătit accidentata pentru transport. La final a fost recuperat și însoțitorul accidentatei, cel care a anunțat incidentul prin 112.
”Ținând cont de acest caz, și nu numai, sfătuim alpiniștii sau turiștii obișnuiți să NU plece niciodată singuri în ascensiuni sau drumeții montane. Faptul că alpinista accidentată astăzi a fost însoțită, practic i-a salvat viața.” – a comunicat prin social media Salvamont Prahova.