O amânare care este… anulare și o fraudă despre care nu se spune pentru ce-ar fi așa! La CSM Ploiești, post-examenul de administrator „Ilie Oană”

Dragos Trestioreanu -

O amânare care este… anulare și o fraudă despre care nu se spune pentru ce-ar fi așa! La CSM Ploiești, post-examenul de administrator „Ilie Oană”

O să vă povestesc, acum, o… poveste despre care o să spuneți, unii dintre voi, că o știți deja. Mă jur că nu o știți pe de-a întregul și veți vedea mai jos de ce nu-i așa cum credeați până acum. Care sunt faptele? La arena Ilie Oană, angajat pe o perioadă determinată, după ce a preluat patrimoniul obiectivului mai sus-menționat CSM Ploiești, lui Constantin Arsene – mai cunoscut de către toți petroliștii din Ploiești, România și diaspora drept Titel – i-a expirat contractul de muncă pentru postul de administrator, pe data de 21 mai 2019. Dacă, înainte a fost angajat pe o perioada nedeterminată și totul a fost OK, Arsene fiind în funcție încă de când s-a inaugurat stadionul, în toamna lui 2011, la CSM nu a mai fost la fel și astfel a trebuit să dea examen pentru ocuparea și în continuare a unui post pentru care cred că este singurul cu experiență, mai ales la nivel de încadrare UEFA și la relații cu reprezentanții oficiali ai acesteia. Dar, hai, poate că, în România, priceperea și experiența nu or valora doi bani, ci doar cine câștigă un concurs. OK, dar omul nostru după ce s-a pus cu burta pe carte, citind și învățând legi peste legi, de parcă dădea la Drept, a depus dosarul, la fel ca și un coleg electrician, să nu-i zic subaltern, care nu s-a mai prezentat apoi la concurs, deși fusese admis, a și câștigat! Rămas „în luptă” cu doi contracandidați, o doamnă, despre care Google ne „spune” că este patroana unei firme de consultanța individuală și a mai trecut prin două examene, unul fiind pentru angajat civil la penitenciarul Mărgineni, dar a fost respinsă, și un domn care a ieșit rapid din concurs, având punctaj cu mult sub primii doi, Titel a ieșit cel dintâi, ca punctaj, și la scris, și la oral.

Nu vă mai încarc cu date, fiindcă găsiți tot ce vreți în facsimilele de pe www.csmploiesti.ro, dar vă rog să mă credeți pe cuvânt că lupta de la vârf a căpătat accente dramatice, mai rar întâlnite! De ce? Nu a fost ca în sport, acolo unde învinsul ar trebui să recunoască, cu fair play, superioritatea învingătorului, ci taman invers! Cum? Păi, adjudecându-și ambele probe, scris și oral, menținându-și supremația și după contestațiile contracandidatei – nota bene, un drept legal al dânsei -, Constantin Arsene a terminat, repet, pe locul 1. Adică, și pe românește, a câștigat concursul! Ce îmi spune un jurist? Că, după ce se face o contestație, iar comisia de profil a soluționează într-un fel sau altul, din acel moment totul devine literă de lege, nu se mai discută decizia! Numai că, se poate contesta… comisia de contestație! Da, așa s-a  și întâmplat! Și apoi, apare ilarul, care ar fi amuzant, dacă nu ar fi trist sadea! Doamna cu pricina contestă și teza, și oralul, și comisia de concurs, și comisia de contestații, și – în fond – tot concursul! Și de fiecare dată i se dă dreptate. Drept urmare, la loc comanda! Adică, monument de improprietate a termenului, CSM anunță că un examen finalizat se… amână și se va reprograma la o dată care, bla-bla-bla! Adică amânare = anulare, de fapt, nu-i așa? Paranteză. Am solicitat, respectuos, o explicație privind această situație, repet, ilară, însă, până la această oră, nu mi s-a răspuns în vreun fel. Semn, probabil, că trebuie să cer, oficial, în scris, un punct de vedere. Dar, dacă, tot citind despre atâtea contestații, aș prinde gustul – în calitate de contribuabil – de a… contesta o anulare pe post de „amânare” la un concurs finalizat după atâtea contestații? Aș avea dreptul? Cred că da! Sau, mă rog, dacă tot a scris colegul de breaslă de la www.deprahova.ro, Vlad Călin Dumitrescu, că motivul „amânării” ar fi – Doamne, iartă-mă! – fraudarea examenului, măcar aș afla, cum-necum, cine a fraudat și pentru cine și ce motiv. Ce ziceti? S-ar putea?

Și-acum așa, de încheiere de poveste, demnă de… Gâgă, mă întreb și întreb: dacă se tot „amână” concursul, ce se va face înainte și pe 8 septembrie 2019, atunci când se va juca pe arena Ilie Oană, în preliminariile EURO 2020, partida dintre România și Malta și urmează ca administratorul să facă față unui tir de întrebări și probleme de rezolvat dinspre FRF și, mai ales, UEFA? Bașca, o grămadă de sarcini care impun a se munci, la stadion, și 48 din 48 de ore! Ce se va face? Se va băga o… contestație și se va „amâna” meciul?! Nu ar fi mai bine, zic și eu, ca un contribuabil ce sunt, ca rezultatul de care am fost înștiințați, pe siteul CSM Ploiești, să fie și omologat, iar dacă o fi fost vreo fraudă, apoi să ni se spună urgent vinovații și hop, tot degrabă, cu ei acolo unde merită! În caz contrar, iar o să se lase cu… contestații!

P.S. Când a depus dosarul, care i-a fost admis de către comisia de examinare acuzată ulterior că l-ar fi favorizat pe Constantin Arsene, ca angajat al CSM-ului, deși nu mai era, cum am scris mai sus, de ce nu s-a contestat comisia?!? De ce nu s-a contestat că, la concurs, participă doi angajați – foști sau actuali – ai clubului, de ce nu s-a contestat comisia de contestații, de ce nu s-a contestat etc.? Când se fac contestații post-factum și la foc continuu, atunci ceva nu e în regulă. Chiar sunt curios cum se va scoate cămașa… de peste tot!

Foto: www.csmploiesti.ro