O bătrână din Băicoi a murit intoxicată cu monoxid de carbon – Comunicatul Distrigaz

Redactia -

O bătrână din Băicoi a murit intoxicată cu monoxid de carbon – Comunicatul Distrigaz

Comunicat de presă              

 

 Distrigaz Sud Reţele aduce următoarele precizări privind incidentul de astăzi, 14 octombrie, în localitate Băicoi, judeţul Prahova :

La ora 10:42 dispeceratul Distrigaz Sud Reţele a fost sesizat cu privire la o intoxicaţie cu monoxid de carbon produsă la adresa din strada Plevnei, nr 25 din localitatea Băicoi.

Echipa de intervenţie a companiei s-a deplasat imediat la faţa locului şi a luat măsura sistării alimentării cu gaze naturale a imobilului respectiv.

O femeie, în vârstă de 85 de ani, a decedat în urma intoxicaţiei cu monoxid de carbon iar soţul femeii a fost transportat la spital.

Menţionăm că, în urma investigaţiilor tehnice efectuate de către echipa Distrigaz Sud Reţele, nu au fost depistate scurgeri de gaze pe reţeaua de distribuţie în zona imobilului respectiv.

Din primele constatări, intoxicaţia cu monoxid de carbon s-a produs deoarece instalaţia de utilizare prezenta o improvizaţie la coşul de evacuare a imobilului respectiv.

Menţionăm că instalaţiile de utilizare a gazelor naturale nu sunt componente ale sistemului de distribuţie operat şi gestionat de către Distrigaz Sud Reţele, clienţii fiind responsabili de întreţinerea, mentenanţa şi exploatarea lor.