O cisternă răsturnată în cartierul Mihai Bravu din Ploiești a dat serios de furcă pompierilor (imagini)

Daniel Dimache -

O cisternă răsturnată în cartierul Mihai Bravu din Ploiești a dat serios de furcă pompierilor (imagini)

 

Sâmbătă, 22 iulie, a avut loc un accident rutier cu grad mare de risc de a fi urmat de incendiu și explozie. O autocisternă care transporta GPL, s-a răsturnat pe o parte, în Ploiești, str. Mihai Bravu, zona Liceului Nr. 7. Cisterna era fără avarii la compartimentul de transport GPL, însă prezenta avarii la rezervorul de carburant, având scurgeri de motorina. În rezervor se aflau în jur de 400 l de motorină, constituind pericol de aprindere.

La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere, una de descarcerare, o autofreză și o ambulanță SMURD, toate din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești. Pompierii au asigurat zona pe o arie de aproximativ 500 mp, izolând vehiculul răsturnat. Aceștia au intervenit pentru răcirea rezervorului și au acționat cu spumogen în zona unde se manifestau scurgerile de carburant.

Șoferul s-a autoevacuat și a fost asistat medical la fața locului. Autocisterna a rupt un gard în urma impactului, iar ca urmare a acestui lucru o femeie în vârstă de 73 ani a suferit un atac de panică. Și aceasta a fost asistată medical.

Ulterior a fost adusă o automacara pentru repunerea autocisternei pe roți și îndepărtarea din zona locuită pentru a efectua transvazarea încărcăturii.