O contrancandidată la promovare a Petrolului are în poartă un… agent de jucători activ! Dacă face cineva memoriu, FRF îl declară incompatibil

Dragos Trestioreanu -

O contrancandidată la promovare a Petrolului are în poartă un… agent de jucători activ! Dacă face cineva memoriu, FRF îl declară incompatibil

Un caz absolut fără precedent în fotbalul românesc, poate și în cel mondial, este consemnat la liderul la zi al clasamentului Ligii a II-a, Sportul Snagov, o echipă care se menține pe primul loc, chiar dacă, în pauza de iarnă, și-a pierdut staff-ul tehnic, trecut in corpore la colega de întrecere Metaloglobus București, ca și pe o serie de jucători importanți. În locul lui Balint Laszlo & Co. au venit Eugen Trică și colaboratorii săi, plus câțiva fotbaliști noi. Și astfel, Snagovul se menține în frunte, cum scriam mai sus, arătând tuturor, clar, că va continua să se luptă pentru promovare. Asta și mai ales deoarece se spune că… Primăria Timișoara o așteaptă pe echipa lui Trică în urbea de pe malurile Begăi, în eventualitatea în care va accede în Liga 1!

Deși, pe siteul www.transfermarkt.de, figurează ca fiind legitimat ultima oară, în anul 2016, la Metalul Reșița, grupare mutată la… Snagov, ulterior, N’Sendo Kololo, un bine cunoscut… agent de jucători care operează activ în primele două ligi autohtone, a fost trecut, în meciul din week-end, de la Ripensia, ca portar de rezervă!!! Nu a intrat în joc, deși înaintea acestuia se zvonește că Eugen Trică era puțin în dubiu dacă să-l trimită în poartă pe Kololo sau pe Andrei Marinescu, fostul goal-keeper din eșalonul secund al falimentatei SC FC Petrolul. Până la urmă, l-a preferat pe cel din urmă.

Potrivit Federației Române de Fotbal, contactată pentru un punct de vedere în acest caz, N’Sendo Kololo, fost internațional al Republicii Congo, cel care are și cetățenie franceză, este incompatibil ca jucător, el fiind impresar activ! Deci, nu poate fi și fotbalist, și agent, în același timp! Interesant este că l-a dus la Sportul Snagov, spre finele lunii trecute, devenindu-i, deci, coechipier, pe un mijlocaș central, Bilel Aït Malek, un franco-marocan care nu a apucat încă să debuteze în trupa ilfoveană.

Curios este că, deși un site care „știe” cam tot ce mișcă în lumea fotbalului mondial, www.transfermarkt.de nu l-a trecut pe Kololo ca fiind legitimat la clubul din Snagov, dar în schimb postează date statistice din belșug despre achizițiile făcute de echipe din primele două ligi românești prin intermediul mai… noului goal-keeper de culoare al ilfovenilor, printre care Aymen Souda (Dunărea Călărași), Nasser Chamed (Gaz Metan Mediaș) și Jules Iloki (Concordia Chiajna), aflați încă în Liga 1. Sau Teddy Mezague (Dinamo București), Sacha Clémence (Dunărea Călărași) ori Daudet N’Dongala (CSM Poli Iași), ultimii trei deja plecați definitiv din România.

Așa cum se vede din fotografiile postate pe Instagram, unele transferuri, și nu puține, congolezo-francezul le face în colaborare cu Anamaria Reghecampf, un fel de „director sportiv” la gruparea călărășeană! Dar, și la prezentare fostului dinamovist Mezague, apare în prim-plan și soția fostului antrenor al Stelei, Laurențiu Reghecampf!

În astfel de condiții, Kololo poate fi oprit de la a mai juca fotbal și a rămâne numai agent de jucători doar dacă un club din eșalonul secund, de exemplu, face memoriu la FRF, pentru a i se declara starea de incompatibilitate. Altfel, Sportul nu ar risca nimic, până atunci, dacă îl va și băga între buturi! Să vedem totuși dacă va face vreo echipă acest memoriu, pe care să-l înainteze la Casa Fotbalului. Or fiecare se gândește, poate, că – cine știe? -, într-o zi, actualul portar de rezervă al Sportului Snagov le-o… aduce și lor vreun jucător. Sau chiar jucători, de ce nu?

Foto: www.adlac-congo.com și Instagram