O declaraţie a primarului Ploieştiului, Iulian Bădescu, i-a inflamat pe simpatizanţii echipei găzarilor

Redactia -

O declaraţie a primarului Ploieştiului, Iulian Bădescu, i-a inflamat pe simpatizanţii echipei găzarilor

„Sincer nu credeam că o să îndeplinească ambele obiective (n.r. – locul 3 şi câştigarea Cupei României, de către Petrolul). Mă bucur că s-a întâmplat aşa ceva, mă bucur pentru Ploieşti, pentru noi toţi, ploieştenii… Astăzi (n.r. – joi, 6 iunie 2013), o să am o discuţie cu domnul Capră vizavi de viitorul clubului FC Petrolul Ploieşti, pentru că, pentru mine, plecarea domnului Walter este un mare semn de întrebare cu privire la viitorul acestei echipe de fotbal (…) Nu avem acum (n.r. – banii de premiere din partea municipalităţii). Evident, sumele vor fi asigurate până la sfârşitul anului, începutul anului viitor, dar totul ţine şi de discuţia de astăzi cu domnul Capră” – aceasta a fost declaraţia primarului Ploieştiului, Iulian Bădescu (foto; www.exclusivenews.ro), ce i-a pus pe jar pe suporterii găzarilor. Cei care au mai aflat acum că Primăria Ploieşti are prevăzuţi, în acest moment, doar 8 milioane de lei, adică în jur de 2 milioane de euro, pentru clubul găzarilor, din cei 3 milioane promişi. S-ar părea că reţinerea edilului-şef de a plăti ar fi legată de demisia lui Florian Walter din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul, de discuţiile privind vânzările de jucători, cazul lui Jeremy Bokila mai ales, despre care se spune că ar pleca în Superliga Rusiei, de lipsa de informaţii – cu excepţia lui Peterson dos Santos Pecanha, semnat pe 6 iunie, pentru o perioadă de doi ani – referitoare la achiziţiile care să suplinească, la acelaşi nivel, plecările, ca şi de menţinerea unei stabilităţi financiare în sânul clubului. În acelaşi timp însă, a apărut şi ştirea potrivit căreia Primăria Ploieşti, prin clubul sportiv municipal, va vira circa 100.000 de euro campioanei en-titre a baschetului masculin românesc, CSU Asesoft, fapt care i-a inflamat şi mai mult pe fanii „lupilor”. Explicaţia este că această sumă a fost inclusă într-un fond special al CSM Ploieşti, destinat promovării performanţei.

În urma întâlnirii dintre primarul Iulian Bădescu şi acţionarul unic al SC FC Petrolul, Daniel Capră, cel din urmă a declarat că se vor primi 3 milioane de euro de la administraţia locală, aşa cum a promis cel dintâi, dar la sfârşitul anului acesta ori la începutul celui următor, şi că se va prezenta şi edilului-şef o „analiză complexă cu privire la situaţia fotbaliştilor şi a staff-ului tehnic” de la clubul „galben-albaştrilor”.

Pentru că explicaţiile edilului-şef nu au fost exhaustive, fanii sunt revoltaţi şi şi-au manifestat dezaprobarea, pe diverse canale, cu privire la decizia achitării banilor, de către municipalitate, cu o întârziere de câteva luni, Bădescu devenind astfel ţinta admonestărilor concitadinilor săi care o simpatizează pe Petrolul. În mod normal, acesta ar trebui să revină urgent cu precizări, făcând publice toate datele pe care le are la dispoziţie şi care îl fac să manifeste o anumită reticenţă cu privire la achitarea banilor mai devreme.