O delegaţie a Consiliului Europei – pe Stadionul Ilie Oană. Află motivul

Redactia -

Vineri, 16 noiembrie a.c., pe timpul partidei de fotbal dintre echipele F.C. Petrolul Ploieşti- F.C. Universitatea Cluj, o delegaţie a Consiliului Europei, a efectuat o vizită de monitorizare privind violenţa şi ieşirea necontrolată a spectatorilor cu ocazia manifestărilor sportive la meciurile de fotbal.

Cu această ocazie, membrii comisiei, au aflat că activitatea de prevenire, este principalul deziderat al activităţii forţelor de ordine, în cadrul unităţii fiind desfăşurată în cooperare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Clubul F.C. Petrolul Ploieşti şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Prahova, campania privind prevenirea şi combaterea violenţei la manifestările sportive, intitulată ,,STOP VIOLENŢEI ÎN SPORT”.

În acest sens, Gruparea Mobilă Ploieşti, a executat un număr de 400 de acţiuni educativ-preventive, fiind distribuite peste 4000 pliante antivilolenţă într-un număr 268 locaţii.

             Prin campania ,,STOP VIOLENŢEI ÎN SPORT”, se urmăreşte educarea tinerilor în spiritul respectării legilor, prevenirea manifestărilor violente sau de altă natură antisocială, precum şi apropierea de suporteri şi atragerea celor de bună credinţă în efortul de a eradica xenofobia, violenţa verbală şi fizică pe stadioane.