O echipă de „mai mult de 5 stele”, Petrolul, s-a asociat cu un… coniac de 7 stele, „Alexandrion”!

Redactia -

O echipă de „mai mult de 5 stele”, Petrolul, s-a asociat cu un… coniac de 7 stele, „Alexandrion”!

Luni, 14 iulie 2014, într-o conferință de presă organizată la arena Ilie Oană, directorul executiv al SC FC Petrolul Ploiești, Alexandru Crângu (foto, în dreapta; www.fcpetrolul.ro), și președintele filialei din țara noastră a firmei grecești Alexandrion Grup, sirianul Nawah Salameh (foto, în stânga), au anunțat semnarea unui parteneriat pe o perioadă de un an, bazat pe un proiect ce se poate întinde însă pe o perioadă mai lungă de timp. Firma Alexandrion, rivala din Grecia a celebrei producătoare a coniacului Metaxa, a venit în România și a deschis o unitate de producție la Bucov, președintele filialei alăturându-se atunci celor trei acționari eleni. „Alexandrion Grup România” este una dintre societățile cele mai puternice din țara noastră în ramura industriei alimentare și a ajuns, repede după lansare, la o cotă de piață de 80%, spulberând concurența pe segmentul de brandy-coniac. Președintele Salameh a ajuns la noi pentru a studia medicina, dar s-a asociat aici cu parteneri greci, fiind în prezent nu numai un om de afaceri respectat, o persoană inteligentă și spirituală, un foarte bun vorbitor de limbă română, ci și un mare iubitor al sportului de la noi. Așa cum a și recunoscut în cadrul conferinței de presă. Una în care cele două părți au vorbit despre parteneriat și de scopul acestuia. Ca și în cazul fostului sponsor de pe tricouri, firma Opel, printr-un dealer local, nici de data aceasta nu s-a dat publicității vreo sumă de bani, afirmându-se că, de fapt, nici nu este inclusă în contractul de parteneriat.

Luând primul cuvântul, directorul executiv al SC FC Petrolul a declarat: „Vom avea în Alexandrion Grup un partener serios, iar împreună am pus bazele unei colaborări de anvergură. Vor fi mai multe acțiuni comune pe toată durata campionatului. Îi mulțumesc domnului președinte Nawaf Salameh pentru deschidere și îl asigur că multe dintre ideile dumnealui vor fi implementate în noua stategie de promovare a celor două branduri. Îl așteptăm la primul meci al sezonului, cel de joi, 17 iulie, din Europa League, și sperăm ca atmosfera de pe stadion o să-l impresioneze. Contractul se va derula pe un an, dar proiectul nostru va fi pe termen mult mai lung. Important este ca partenerul nostru să fie mulțumit de această colaborare”. Cu același prilej, oficialul clubului găzarilor a mai afirmat că, până miercuri, 16 iulie, se vor mai anunța alte două noi parteneriate, dar din respect pentru firma Alexandrion Grup amână divulgarea numelor acestora.

Partener de negocieri cu fostul președinte al Consiliului de Administrație al SC FC Petrolul, Florian Walter, în urma revenirii acestuia din urmă ca acționar majoritar la societatea ce patronează echipa de fotbal din Liga I, Universitatea Cluj, Nawah Salameh a amânat pentru finalul conferinței de presă oferirea unor detalii despre acele discuții, preferând – justificat – să vorbească mai întâi despre legătura proaspătă dintre firma pe care o conduce și clubul „lupilor”. Astfel, domnia sa a spus că „Alexandrion este de peste 15 ani foarte implicat în sportul românesc, iar acum este momentul ca oamenii de afaceri să ajute și mai mult, pentru ca tinerii să facă mișcare. E important să sprijinim echipele care fac performanță, iar Petrolul a demonstrat că este o formație valoroasă și sper să îi purtăm noroc. Avem o bază, este un început, și ne vom implica foarte mult, pentru a aduce la stadion cât mai mulți oameni. Performanțele Petrolului m-au convins să punem bazele unei colaborări, ce ne dorim să dureze cât mai mult. Petrolul este o echipă de mai mult de 5 stele”. De subliniat că, din gama de brandy-coniac a firmei Alexandrion Grup, fac parte băuturi de 3, 5 și 7 stele. Numele acestei societăți nu va fi inscripționat însă pe tricourile „galben-albaștrilor”, rămase „imaculate” după terminarea contractului de sponsorizare cu dealerul Opel, de pe perioada mini-returului8 trecut. O înțelegere care nu a mai fost prelungită, deși exista o opțiune în acest sens. Rămâne de urmărit, concret, în ce vor consta acțiunile viitoare ale celor doi actuali parteneri și care va fi profitul fiecărei părți, fiind vorba actualmente despre două nume mari din industria și sportul autohton.

Cât privește discuțiile purtate de doi ani, după cum a afirmat Nawaf Salameh, cu societatea patronatoare a Universității Cluj, viitoarea adversară a Petrolului din optimile Cupei Ligii, de duminică, 20 iulie, ora 21.00, în direct pe „Look TV”, s-a specificat că acestea au demarat odată cu declararea procesului de insolvență de la clubul ardelean și că vor continua, în presa centrală notându-se că firma Alexandrion Grup România și-ar fi manifestat intenția – și a făcut și o ofertă fermă – de a prelua pachetul majoritar de la Florian Walter.