O echipă elveţiană din al treilea eşalon, bătută măr de SC FC Petrolul

Redactia -

O echipă elveţiană din al treilea eşalon, bătută măr de SC FC Petrolul

Aşa cum era de aşteptat, SC FC Petrolul Ploieşti nu a avut probleme în a se impune la scor, 4-1 (3-1), în faţa unei formaţii clasate pe locul al IV-lea, în ierarhia celei de-a treia ligi di Elveţia, SV Schaffhausen. Cazate în acelaşi hotel, „Rixos”, în Lara, cele două au pus-o de un meci-test, pe unul dintre terenurile complexului în care locuiesc temporar, diferenţa de valoare spunându-şi cuvântul vineri, 24 februarie 2012, pe gazon. Ploieştenii au deschis destul de repede scorul prin internaţionalul de tineret „U 20”, Mihai Roman II, care va evolua miercuri, 29 februarie 2012, în partida internaţională contra selecţionatei similare a Cehiei, pe arena Ilie Oană, tânărul atacant oltean  reluând cu capul, din careul mic, un balon recentrat de către Daniel Opriţa. Era minutul 16, cu şase mai devreme, putând marca un alt internaţional de tineret, de la „U 21”, Alexandru Buhuşi, care a şutat puţin pe lângă poartă. După gol, petroliştii au continuat atacurile la buturile grupării din Ţara cantoanelor, Borza (18) obligându-l pe Pascal Bretscher, goal-keeper-ul adversarilor, să respingă cu dificultate, în corner, o minge şutată din lovitură liberă de la 20 de metri. Însă, cei care au marcat, apoi, au fost elveţienii, Tobias Muller transformând o lovitură de pedeapsă, după faultul lui Bogdan Stăruţ asupra lui Claudio Lettieri, din marginea careului mare. „Lupii” nu s-au speriat de egalare, Selim Ben Djemia reuşind o „dublă” până la puază, bifând deja trei reuşite în cele două stagii din Antalya. Mai întâi, franco-tunisianul  (foto, cel în galben, de lângă portarul căzut; www.fcpetrolul.ro) şi-a readus noua echipă la conducere, în minutul 34, trimiţând cu capul  în plasă, de la 6 metri, un balon centrat, din lovitură de la colţul terenului, de pe stânga, de Florentin Dumitru. După alte nouă minute, el a stabilit rezultatul primului mitan, ulterior unui şut în cross, tot de pe stânga, de la 10 metri, din poziţie laterală, execuţie facilitată de pasa bună a lui Opriţa.

La reluare, doar 240 de secunde le-au trebuit jucătorilor antrenaţi de Vivi Răchită pentru a încheia definitiv conturile cu mai modeştii lor oponenţi, Valentin Negru fructificând din faţa buturilor lui Bretscher o centrare recepţionată, de pe dreapta, de la Cristan Melinte. Ar fi putut mări avantajul, după aceea, Valentin Bărbulescu (55), dar  a lovit bara, lipsiţi de şansă fiind, apoi, Mihai Dina (65) şi acelaşi Negru (75). Ca şi la precedentul test de la Lara, cu Prahova 2010 Tomşani, tot o echipă din al treilea eşalon, însă din România, Răchită a recurs la foarte multe schimbări, asta deşi până la prima partidă din campionat mai erau doar 10 zile. Singurul fotbalist neutilizat a fost ex-vasluianul Răzvan Neagu, cel care a acuzat unele probleme de ordin medical. Din nefericire, după ce l-a pierdut, în cel dintâi cantonament din Turcia, pe Andrei Voican, jucătorul împrumutat de la „U” Cluj care devenit indisoponibil pentru retur, din cauza ligamentelor încrucişate, managerul general al SC FC Petrolul s-a mai trezit, la 20 de minute de la reluare, că Olivian Surugiu, un alt nou-venit, a suferit o ruptură musculară, ce-l va ţine departe de gazon câteva săptămâni. Altfel, ultima confruntare de pe pământ turcesc va avea loc duminică, 26 febaruarie 2012, de la ora 15.00, tot pe unul dintre terenurile de la „Rixos”, contra formaţiei letone Metalurg Liepajas.

În meciul cu SV Schaffhausen, Vivi Răchită a folosit următoarea echipă: Povilas (46 – Gritti) – B. Străuţ (32 – Linares), Melinte (58 – Stojimirovic), Bikana (58 – M. Tudor), Ben Djemia (46 – P. Stoica) – Fl. Dumitru (46 – V. Negru), Mustivar (46 – Bărbulescu) – Opriţa (46 – Buleică), Buhuşi (46 – Boudjemaa), Borza (46 – Surugiu) – M. Roman II (46 – Dina).