Nae Constantin o laudă pe viitoarea adversară a FC Petrolul, dar își dă seama că singura bucurie a suporterilor va fi o victorie! Mirko Ivanovski o respectă, la rândul lui, pe Sepsi și nu crede că jucătorii din Covasna vor fi obosiți după preliminariile Conference League!

Dragos Trestioreanu -

Nae Constantin o laudă pe viitoarea adversară a FC Petrolul, dar își dă seama că singura bucurie a suporterilor va fi o victorie! Mirko Ivanovski o respectă, la rândul lui, pe Sepsi și nu crede că jucătorii din Covasna vor fi obosiți după preliminariile Conference League!

Astăzi, duminică, 31 iulie, cu o jumătate de ceas mai devreme decât programul făcut public inițial, deci de la 18.00, pe arena Ilie Oană, penultima clasată a ierarhiei de după primele două etape ale Superligii, FC Petrolul Ploiești, o întâlnește pe una dintre cele patru echipe autohtone calificate în turul al treilea din UEFA Conference League, Sepsi Sfântu Gheorghe. Deținătoarea Cupei României și a Supercupei a trecut de Olimpia Ljubljana (Slovenia) după un 3-1, pe teren propriu, și un 0-2 în deplasare, retur care a necesitat astfel prelungiri și lovituri de departajare. Cele la care gazdele au ratat de două ori, iar oaspeții au transformat tot ceea ce au avut de executat. Deci, 4-2 pentru Sepsi, la „11 metri”! Suporterii Petrolului speră însă că singura echipă românească obligată, pentru a se califica, la a juca 120 de minute și a trece și prin „loteria penaltiurilor” va fi obosită la ora partidei de la Ploiești.

În conferința de presă ce-a prefațat confruntarea de azi, antrenorul principal al „lupilor”, Nicolae Constantin (foto, în stânga), și-a lăudat viitoarea adversară, care ar avea, în opinia domniei sale, două garnituri la fel de redutabile, un omolog experimentat și cel mai bun joc etalat până acum în Superligă. Dar realizează și că numai o victorie i-ar mulțumi acum pe suporteri! Prezent și el la fața locului, atacantul titular nord-macedonean Mirko Ivanovski (foto, în dreapta) a declarat, și el, că oponenții alcătuiesc un lot echilibrat valoric și destul de numeros. În plus, el nu este ferm convins că ar fi obosiți adversarii după duelul din Slovenia, trăgând concluzia, drept urmare, că meciul va fi unul dificil. Așa cum crede, de altfel, și tehnicianul său, potrivit celor postate pe www.fcpetrolul.ro. Acolo unde, repet, a vorbit despre două garnituri la fel de puternice ale oaspeților. Din lotul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, al cărei director sportiv este Hadnagy Attila, un fost echipier al defunctei SC FC Petrolul, pe vremea FSLI Petrom, fac parte 17 români și 10 străini, patru componenți fiind portari, cu toții autohtoni. Trei dintre străini, Anass Achahbar, Stefan Așkovski și Francisco Santos Junior, sunt indisponibili, la Ljublijana nefiind folosit deloc, rămânând pe bancă, și cel mai bun fotbalist al lui Sepsi, internaționalul Marius Ștefănescu. Cel care este posibil incert pentru partida din runda a treia, de la Ploiești. În afara „careului” de apărători ai buturilor, italianul Cristiano Bergodi beneficiază de opt fundași, toți apți de joc, 12 mijlocași – reamintind că trei sunt accidentați, iar despre al patrulea am scris mai sus – și trei atacanți. La Ljubljana, au evoluat: Niczuly – Dimitrov (100 – Ciobotariu), Bălașa, Mitrea (cpt), Andres Dumitrescu (100 – Rareș Ispas) – Nicolae Păun, Jonathan Rodriguez (72 – Ninaj) – Cosmin Matei (64 – Vitalie Damașcan), Ion Gheorghe, Golofca (72 – Bărbuț) – Rondon (64 – Tudorie). Situație în care Bergodi ar putea apela pe „Ilie Oană” la următorul „11”: Began – Hugo Sousa, Ciobotariu, Ninaj, Ispas – Dragomir, Aganovic – Bărbuț, Damașcan, Golofca – Tudorie. Nu va fi o echipă modestă, dar nici chiar la nivelul titularilor din Slovenia. Deci, în cazul în care „macaronarul” își va odihni marea majoritate a celor care au intrat din minutul 1 joi, ceea ce nu este chiar de crezut, s-ar putea visa la un prim succes al Petrolului în Superligă! În schimb, Constantin are, cu excepția lui Christian Irobiso, tot lotul la dispoziție, auzindu-se că ar face numai o singură schimbare față de disputa de la Arad, 0-2 cu UTA, cea de la nivelul portarilor. Debutantul între „lupi” Vâlceanu i-ar putea locul lui Avram, Moroz stând pe bancă la primul joc cu FC Voluntari, rezultat final: 0-1, de pe arena Ilie Oană.

Foto: Ionuț CĂRBUREANU și www.fcpetrolul.ro