O echipă din Superliga B – sparring-partner favorit al primelor două clasate din eșalonul de elită. La primăvară, amical al Petrolului cu urmașa Rapidului!

Dragos Trestioreanu -

O echipă din Superliga B – sparring-partner favorit al primelor două clasate din eșalonul de elită. La primăvară, amical al Petrolului cu urmașa Rapidului!

După ce vicecampioana de toamnă a turului întrecerilor din Liga A Prahova, CS Blejoi, a făcut public că al doilea său meci amical, în vederea pregătirii părții a doua a competiției, se va desfășura, pe 28 ianuarie 2017, în compania unei echipe din Superliga B, Tineretul Berceni (foto, lângă titlu, una dintre sigle, alta semănând aproape ca două picături de apă cu aceea a… defunctei FC Universitatea Craiova!), și liderul, ACS Petrolul Ploiești, a anunțat că și-a ales drept sparring-partner aceeași formație, pe care o va întâlni pe 4 februarie. Interesant este că Tineretul Berceni – care a terminat sezonul trecut pe poziția  a IX-a a clasamentului, iar la finele turului se află cu una mai sus – are și o a doua echippă, înscrisă în campionatul Ligii B Prahova. Din infomațiile mele este vorba despre un proiect început în urmă cu câțiva ani, care cuprinde predilect jucători tineri, de viitor.

Reamintesc că, în afara testului cu Tineretul Berceni, trupa lui Octavian Grigore și Gheorghe Liliac mai are programate alte patru jocuri de pregătire, cu Petrolistul Boldești, pe 8 februarie, cu Unirea Slobozia, pe 11, cu Flacăra Moreni, pe 15, toate trei formații de Liga a III-a, și cu Unirea Bascov, pe 18, lider al Ligii a IV-a din județul Argeș. Potrivit calendarului AJF Prahova, pe 25 și 26 februarie, în funcție însă de starea vremii și a terenurilor din județ, ar trebui să aibă loc meciurile din optimile fazei locale a ediției 2017-2018 a Cupei României-Timișoreana, a cărei trageri la sorți va avea loc chiar în ziua reevenirii la antrenamente a „galben-albaștrilor”. În week-end-ul 4-5 martie sunt programate confruntările din prima etapă a returului Ligii A, și acestea depinzând totuși de condițiile meteo de la debutul primăverii calendaristice. Campioana de toamnă va relua pregătirile pe 17 ianuarie, ora 16.00, la arena Ilie Oană, în fața propriilor fani.

Petrolul - Rapid 1966, YouTube maritaÎn altă ordine de idei, conducerii Petrolului ’52 i s-a propus, de către omoloaga AFC Rapid București, tot un lider, dar al ierarhiei Ligii a V-a de fotbal a capitalei țării, disputarea unui amical. Ca urmare a discuțiilor dintre președinții executivi ai urmașelor acceptate de către suporterii lor a celor două grupări de mare tradiție din fotbalul autohton, Cristian Vlad și, respectiv, Horia Manoliu, întâlnirea ar putea avea loc pe arena Ilie Oană, posibil în nocturnă, atunci când se va încălzi, iar suprafața de joc va fi în stare perfectă. Ideea acestui meci au avut-o suporterii echipei care a moștenit-o pe cea din timpul mandatului de finanțator al lui George Copos, ei dorind o reînnodare a istoriei marilor derbiuri de altădată dintre trupele găzarilor și feroviarilor, când s-au mai decis chiar și titlurile naționale. Se speră ca atunci stadionul din Ploiești va fi plin și atmosfera o va egala pe cea din anii de glorie ai Petrolului și Rapidului (foto, în text, de la meciul de pe vechea arenă, cel care a decis practic câștigarea titlului ediției 1965-1966 a campionatului Diviziei A de fotbal, de către echipa ploieșteană; YouTube)!