O fostă campioană mondială de gimnastică din Ploiești nu înțelege cine va începe antrenamentele pe 15 mai! Corina Ungureanu acuză ambiguitatea anunțurilor cu privire la toți sportivii români

Dragos Trestioreanu -

O fostă campioană mondială de gimnastică din Ploiești nu înțelege cine va începe antrenamentele pe 15 mai! Corina Ungureanu acuză ambiguitatea anunțurilor cu privire la toți sportivii români

Dublă campioană mondială cu echipa națională a de gimnastică a României, la Lausanne, în Elveția (1997), și la Tianjin, în China, doi ani mai târziu, ca și de două ori câștigătoare a medaliei de aur la Europenele de la Sankt Petersburg (Rusia), din 1998, cu echipa, respectiv la sol, Corina Ungureanu, ploieșteanca devenită antrenor la secția de profil a CS Petrolul, dar și apreciată practicantă actuală de golf, este foarte activă pe pagina sa de pe o bine cunoscută rețea de socializare. Expertă în comunicare, de pe vremea când intrase în politică și candidase la postul de europarlamentar, Corina știe că, dacă o să „combată” mult pe Facebook, nu are decât de câștigat.

După ce s-a săturat de pauza competițională de mai bine de două luni, provocată de pandemia de coronavirus, explicând că aceeași stare de spirit ar avea-o și gimnastele de la CS Petrolul, Ungureanu ar fi putut să se bucure de anunțul privind posibilitatea reluării antrenamentelor de către sportivi. Însă, nu a fost deloc așa, fosta mare performeră fiind foarte supărată pe ambiguitatea comunicării recente dinspre președinția României și a Ministerului Tineretului și Sportului. Concret, pe rețeaua de socializare mai sus-menționată, Corina Ungureanu se plânge că nu-și poate da seama dacă fetele pe care le pregătește la CS Petrolul sunt sau nu incluse printre cele considerate profesioniste. Adică, așa cum s-a precizat în ultimul anunț de la MTS. Totodată, dacă vor avea dreptul legal de a se pregăti, tehniciana nu știe dacă – și de când – trebuie să le bage pe fete, 14 zile, în carantină, potrivit solicitării din același ordin. Din comentariile câtorva colege de breaslă din țară, unele la rândul lor foste mari performere, precum ex-înotătoarea Beatrice Câșlaru, ploieșteanca încearcă să prevadă ce se va întâmpla cu gimnastica locală, fiecare antrenor expunându-și punctul de vedere cu privire la ce s-a comunicat de către Klaus Iohannis și Ionuț Stroe.

Neînțelegerea pornește și de la faptul că, în afara de a fi un sport de echipă, gimnastica este și unul individual, iar precizarea că echipele se vor pregăti pe grupuri de câte patru le-ar putea omite din ordin pe practicantele unui sport adulat pe mapamond, vedetă al Jocurilor Olimpice, dar nu numai. Realitatea este că, într-adevăr, anunțurile din pandemie trebuie să fie mult mai precise, deoarece – chiar dacă deciziile sunt absolut oportune – neclaritatea lor conduce la stări de nervozitate. Unele ce pot evitate prin limpezirea textului și să nu semene astfel cu alambicata exprimare avocățească. Ministrul Ionuț Stroe are datoria astfel de a face lumina cât mai repede la județe, la cluburile aflate sub tutela MTS, pentru a  nu se ajunge, involuntar, la decizii locale fără vreo acoperire legală. Timp mai este de explicat clar!

Foto: www.fanatik.ro și www.ok!magazine.ro